Busekrkmz Ben trakyalıyım ilk defa duydum şahsen biz eşimle ikimiz alıyoruz istediğimiz gibi bazen saçma adetler olabiliyor değişik
Seter Duyduğum en saçma anene sanırım bu. Bebek siizn bebeğiniz o sizin sorumluluğunuz hadi geçtim neden anneanne ? Babaanneler çuvala mi ? Dediginiz gibi kim sorsa onların soyu devam edicek kimin soyadını taşıyor da kimden ne bekliyolar 😒
Bebikinannesi Emrine Bizdede oyle canm doguda oyle herhalde bende Gaziantepliyim. Esim ailenin tek oglu normalde tek oglumuz tek gelinimiz ilk torunumuz diye heveslenip bir iki biseyde biz yapalim denmesi gerekmez mi?? Boyle postlari gorunce altina soyle yazasim geliyor “biz baba evinden mi getirdik bu cocugu?” Ya da yaparken sizin oglunuz degilde baska biri miydi sevmeye gelince sizin torununuz ihtiyac karsilamaya gelince kiz tarafinin.5 aylik hamileyim bir oglumuz olacak. Annem Ablamin iki cocugundada yapmisti. Odasindan kirkligina kadar. Seve seve yapti cunku ablamin kayinvalidesi yoktu enistemde anlayisli bir insandi biz yapalim anne demesine ragmen herseyini Annem yavas yavas yapmak istedi. Ama bende 3 aylikken odasindan kirkligina lohusa takimima kadar aldi kenara koydu laf soz olmasin diye cunku nisanlilik surecimizde cok olay yaratmislardi herseyde ailem sogudu acikcasi. Cok igrenc muhabbetler bence bunlar ben memleketimi cok severdim artik sevmiyorum bu sacma sapan adetler yuzunden. Ben calisiyorum esim calisiyor neden ailem yapmak zorunda ? Yani boyle seyler icin kendi esinle bile kötu oluyorsun cok sacma.. 7 aylik evliyim evlilikten hamilelikten sogudum daha birde imada bulunmazlar mi biz olsak yapardik biz olsak alirdik bilmem ne biz olsak marka alirdik . Allah bir copunuze muhtac etmesin diyorum suan 😂😂 Biraz uzun oldu ama kusura bakmayin cok doluyum hamilelik psikolojiside ayri baya yukseldim😂
Emrine Bebikinannesi aynı şeyleri yaşıyoruz Bunaltıyorlar …laf söylüyorlar..soğuyor insan herşeyden …İki tarafada yüklenilmemeli ne gönülden kopuyorsa yeterlidir yani…yapmasınlar yani zorlama nedir ..onun tarafı yapıcak şunun tarafı bakacak bir bitmedi
Bebikinannesi Emrine Yok ben artik gonul mevzusunuda gectim mudahale etmesinler o da yeter zaten bir cöp beklemiyorum. Daha gelirler tum akrabalarini toplayip su olmus bu olmamis diye odayida gezerler karistirirlar guya bebek gormeye geliyorlar
Sezensu Emrine İzmirliyim çok şaşırdım.. bizde hiç böyle şeyler yok kimse bişey almaz içinden geçerse alır sadece bizim beşiğimizi annem almak istedi kayınvalidem de bebek arabası alırım dedi ufak tefek alıyor annem gene tulum falan ama öyle mecburiyet yok bizde normalde kendisi alır anne baba biz eşimle alıyoruz her şeyi odasını alıcaz eşyalara başladık yavaştan öyle bizde
Ftmnrr Emrine bizde öyle bi kural yok ama kaynanam sureklı annen halısnıda alacakmı perdesinide alacakmı falan diye soruyo bende artık annemde daha ne alsın dedim a dan z ye butun kıyafetleri kaylanan küfrt park yatak bebek arabasıbebek bakım cantası hastaneye esya goturmk için bavul dahi aldı üç bine bebege minik bilezik yaptırdı iki tane küpe aldı bana geclik takımları falan aldı odasınıda ayrıca alacak annem o kadar hevesli halısının perdesının dersine düşmüş kendısıde magazaya götürüp bi takım kıyafet almadan cıkardı bunlar hep hediye gelir diye
Fatmanurszgn Emrine hımm garipmiş ya zor bi durum çeyizi düzmek zorunda kalan için. Ama biz mesela kendimiz istemedik anne babalarımızın zor durumda kalmasını her şeyini kendimiz alalım eksik olan eksik kalsın dedik. Hatta eşimle konuştuk aileler şimdi altın takmak zorunda hissedecekler kendilerini biz kabul etmeyi düşünmüyoruz çeyrek olmuş 600 küsür😅 hem benim ailemden hem de eşimin ailesinden hiçbir şey istemiyoruz baştan dedik.
Bebikinannesi Fatmanurszgn Esinkafana uyarsa zaten ayni cozum yolunu bende sunmustum msntikli olanida o ,ilk tamam biz alalim dedi sonra baktim dusuncesi degisti sonrada konusunu acmadim
AybarsMomy Emrine bizde de bazı helenekler var tabi anneanne beşiğini falan alır kıyafetini ama ben tek tarafa yüklenmek saçma olduğunu düşünüyorum. Çok şükür eşimin ailesi de öyle düşündüğü için birlikte yaptılar. Yine çoğunluk benim ailem aldı odasını kıyafetleri anakucağı ateşölçer vs. Bebeğe de doğunca nasipse künye takıcaklar banada cumhuriyet. Kayınvalidem bebek arabası beşik kıyafet aldı oda bana bilezik bebeğe cumhuriyet takıcakmış. Kayımvalidemler daha alırdı ama araya ev muhabbeti girdi biz ev aldık onun için para verdiler peşinat için altınların ğzerine kattık.
Sse Emrine Gazianteptede öyle canım ama takılma bizim milletin yanlış yaptığı tek şey bu değil saçma gelenekler işte el birliğiyle yapılmaz hep bi ayrım kız tarafı erkek tarafı diye bu batısındada var her yerindede var ve tabiki yanlış mesela yatak odasını kız tarafı alır yok çamaşır makinesini öbürü alır yok kınayı kız evi yapar düğünü erkek evi amaaan millet birbirinin sabrını sınıyo bence başka mantığı olamaz
rodin123 Emrine Doğu dediğin neresi bilmiyorum ama söyle söyleyeyim bence ailenin düşünceli olmasına bağlı banada herkes kaynanan bir sürü şey alır yapar dedi annem bir çok şey yaptı daha fazlasını yaptırmadım ama kızım doğduğunda benim ailemden büyüğünden küçüğüne kadar altın aldılar annem dahil anneanneme kadar Mevlüt’te taktılar biz Mardinliyiz eşimin ailesi de bizim taraftan ama onlar Diyarbakır’da büyümüş aslında adetler gelenekler hep aynı ama kaynanam Doğum günün de de mevlütte de çocuğun Doğum günündede misafir gibi gelip gitti kişi ye bağlı yani düşünceliyse birseyler yapar üstelik kaynanaların tarafından hiç biri birsey almadı tek oğlanın çocuğu birde bu garipsedik ama rezil olan onlar oldu insanlara
Birufakanne Emrine burda bütün ihtiyaçlar değilde bebeğin beşiği anne tarafına ait derler.. Ama bana göre çok saçma geliyo bu anlayış… durumumuz yeterse benle esim alırız yetmediği yerde iki tarafta elinden geldigi kadar yardimci olur kimseye biseyleri kitlemek zorunda birakmak hic dogru degil bence… insanlar durumunun yettiği kadarını yapabilir kimseyi birşeylere mecbur edemeyiz ki 🤷♀️🤷♀️
Ezgi-ceren Emrine ilk defa duyuyorum böyle bir şey. Gerçi benim anne babam farklı şehirlerdenler kendi memleketimizde büyümedim. Eşimle ben de farklı yerlerdeniz dolayısıyla varsa da asla adetleri yerine getirmiyoruz 😂 biz evlenirken de her şeyimizi eşimle yaptık benim ailem halı perde çeyiz gibi şeyleri aldılar. Eşimin ailesi sağolsun biz bir şey yapmayacağız her şeyi kendinize ait diyerek baştan dürüst davrandılar 😂 o yüzden burada da ben bir şey beklemiyorum. Benim ailem bebek odası almak istediklerini söylediler onlar alacaklar. Ama bu bir mecburiyet değil. Her ailenin dinamiği farklı. Ben tek çocuğum eşim 4 kardeş dolayısıyla aynı da olmuyor tabiki ailelerimizin davranışları.
dilanhayat27 Emrine doğma büyüme almanyada yetişdim antepe gelin geldim bana düğünümde bir bilezik taktilar başka hiçbirseylerini gormedim mobilyayi eşimle ben ödüyoruz benim ailem bulasik makinami televizyonumu aldi mutfaga yemek takimima kadar aldilar gel gorki kaynanam her lafta ilk toruna kiz tarafi yapar diyor annem gitti beşigini aldi kücük kardeslerim ana kucagini arabasini aldi geri kalanlari biz tamamladik ama lafa gelince torun derler birtane ceyrek takacakmis birde oglunun ilk cocugu onuda iaterlerse takmasinlar umrumda degil bende doğulu ailenin kiziyim ama en azindan bizde erkek tarafida olsan yapar aileler fazlasiyla kiz tarafi olsanda bunlar bir ceyrej takip gecip kenara oturuyorlar…
Zeyzeyka Emrine bu ne saçma bi zihniyet ya, kızın anası neden alsın ya belki yok elinde. Kaldı ki çocuğu birilerine güvenerek mi yapıyoruz biz ya, aileler karşılıklı elinden ne geliyosa gönlünden ne geliyosa alır yani, birilerine rol biçmek nedir
yumukeller Emrine Doğu da böyle bı adet yok canım snn olduğun yerde var galiba 😊 bende Elazigliyim ama iki tarafta da kimse bişey beklemez. İçinden gelen almak istediğini alır. Tainden dolayı Erzincandayım şuan burdada varmış o adet. Komsularim annen alacak demi herşeyi deyince şok geçirmiştim. Bence çok yanlış böyle bişey.
Emrine yumukeller bazı kesimlerde tek kalmış demek ki bu mantık..sonu gelir de kurtuluruz bizde inşallah
A_ys6604 Emrine ya bi düşünsenize çocuğu doğuran sen anası ağlayan sen bide cebine göz dikilen kişi de senin annen. Tamam ben hiçbir şey demiyorum yanlış anlamayın tabikii alır bazı şeyleri ama bence bu mantığı kim kurdu ise ağzına sı…m aptal zihniyete mantık hatasına bak. Madem torun erkek kız veliaht yada soy demek o zaman çocuğu koyan kişinin anansi babasi daha sorumlu. Bu arada benm annem aldı alacağı herşeyi o ayrı ama ben bu zihniyetin saçmalığa mantıksız ligini cokk şaşırıyorum zavalli kızlar zavallı anneler canım annnelerimiz bi onlar cekmemisti hain erkek tarafından oda oldu sonunda
Emrine A_ys6604 öyle canım lanet gelenekler var …istemiyorum kimse den birşey hep bir laf yarışı var ama …akrabanın tanıdığın yaptığını akrep yapmıyor ya
Buselensi Emrine valla benim kuzenim de agrıdan evli ama herseyi benım halam yaptı yani erkek tarafı yaptı
Emrine Buselensi Yani isteyen yapsın isteyen yapmasın ..Kimsenün müdahele etmeye hakkı yok ki …dayatma bi zihniyet oluşmuş, mecburiyet, nefret ediyorum