Merhaba kızlar öncelikle hepinize hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum 🤲🏻 Ben acaba ne zaman doğuracam diye sabırsızlanan annelerden değilim yani hamileliğim boyunca zaman çabuk geçsin lazımı kucağıma alayım isterdim ama son ayım hatta haftam baya yoğun geçti evimizii taşımak zorunda kaldık çok yoruluyordum bebek doğduktan sonra yorucu günlerin beklediğini bildiğim için ne kadar dinlenebilsem kârdır diyodum 😅 neyse genel olarak hamileliğim güzeldi ilk üç ay aşerme ikinci trimester bel ağrıları son ay yalancı doğum sancıları ve çatı kemiği agrısıyla geçmişti genelde kontrollerimi özelde oldum ama özellerin bir çoğu sezeryana yönlendirdiklerinden ve kardeşimin devlet has. De hemşire olmasından dolayı doğumu devlette yapmaya karar verdim son haftalarda kontrolleri tahliller için vs oraya gittim 41+1 de evimizin taşınma işlemleri bitmişti evi bi güzel temizleyip dogumu kolaylaştırsın diye yerleri çömelerek sildim sahurdan sonra saat 5 gibi duşumu aldım uyudum iki saat sonra karnıma o kadar şiddetli bir ağrı girdi ki nefes alamadım sonra ara ara sancılar yokladı agrılarımı öğlen 12 ye kadar evde pilates topunda karşıladım devlette bu imkanlar yoktu çünkü ne kadar dayanabilsem o kadar iyiydi sonra lavaboya gittim bi baktım bezimde baya hırmızı bi kan nişan gibi değildi ilerleyen dakikalar da nişan geldi lavabodan hoplaya zıplaya eşimin yanına koşup bugün baba oluyosun dedim ilk başta çok inanmadı çünkü yalancı sancılarım çok oluyodu ve iki kere hastaneye gidip geri dönmüşlüğümüz var bu sefer kan geldiğini söyleyince inandı 😅ama bu seferde korkmaya başladı illa gidelim hastaneye diye tutturdu bende kabul ettim ve çıktık yola hastaneye vardığımda açıklığım 5 cm olmuştu bunu duyunca havalara uçtum tabi sanıyorum ki iki üç saatte doğurup gidicem yatışım yapıldı ✅ iki saat nst ye bağlı kaldım gel zaman git zaman acılarım yükseliyor açılmam 8 cm de takıldı yürüyüş squat derken 10 cm oldu açıklığım ama bebek hala çok yukarda inmiyor ıkındıkça inecek diyorlar sancı geldikçe çömelip deli gibi ıkınıyorum ama yok ne yaptıysam olmuyor virüsten dolayı kardeşimi bile yanıma almıyorlar telefon yok eşim annem saatlerce kapıda bekliyor ben ağlayıp duruyorum sancıdan çok bebeğin inmemesi beni çok yordu psikolojikmen çökmüştüm yok yapamıcam diye eşimi çağırın özele gidicem sezeryan olcm diyorum kabul etmiyorlar bu kadar çektin açıklığın var bu saatten sonra olmaz diye neyse ertesi gün sabah artık saat 6 olmştu alttan baktılar ve hala bebek yukarda iki saat sonra doktor gelecek oda bi baksın olmadı sezeryan dediler ben bunu duyunca beynimden aşağıya kaynar sular döküldü tam 24 saat deli gibi sancı cekmişim ıkınmaktan basurlarm çıkmış yürüyemiyorum bide üstüne sezeryan deyince gözüm karardı bu arada suni sancıyla sancımı destekliyorlar en son artık 150 yapmışlardı kalktım lavaboya gittim ve klozette ıkınmaya başladım üçüncü ıkınmam da alt tarafımda felaket bi baskı bağırmaya başladım geliyor koşun diye tabi onun öncesinde çok çığlıklar attığım için sonlarda Beni takmamaya başladılar on dk önce de bişey yoktu inanmıyorlar en son öyle bi bağırdım ki hemşire geldi çık çatala bakayım ama sanmıyorum dedi cıktım bi baktı bebeğin kafasını görüyorm sakın ıkınma eldiven takacam arkadaş gelecek diyor ama ne mümkün tutamıyorum cabuk diye bağırıyorum eldiveni taktı ıkın dedi bi ıkındım o an gözlerim karardı ama bebeğim de o an çıktı hemen alıp yüzüme koydular Allah’mmm nasıl bişey bu 24 saat boyunca çektiğim acılar bi anda son buldu hemşire seni kesmeme izin vermeden kendin dogurdun resmen dedi ama kızım doğarken yırtmıştı biraz 4 dikişim oldu doğum sancılarından sonra dikişi hissetmiyosnz bile dikiş atıldı bebeğin eşi çıkarıldı içimde ki kanlar temizlendi odaya geçtim ve sonra servise çıkardılar kabus bitmişti resmen ama sezeryan ihtimaline karsı 24 saat aç ve susuz kalmıştım çok yıprandım benden sonra gelen herkes patır patır doğurdu ama benim çok zor geçti devlette doğum yaptığım için çok pişman oldum çünkü ölüm derecesine gelmeden sezeryana ve yanına kimseyi almıyorlar bunlar insanı çok yıpratıyor ve her doğan bebeğin sesine ağlarken kendi bebeğim doğunca resmen tepkisiz kaldım Doğumdan sonra bile hala benim olduğuna inanamıyodm ama şimdi yanımdayken bile özlüyorum o kadar güzel ki pamuk kızım ona baktıkça içim eriyor. Dogum hikayemi yazmayacaktım aslında benim için güzel bişey değildi ama herkesin dogumu aynı olmuyor kızlar hepinize çok dua ettim 18 mayıs sabah 7 de başlayan doğumum 19 Mayıs Kadir gecesinde sabah 6 da son buldu çok şükür
tavsiyeler✅
Ben doğduğu gün emzik verdim basurlarm beni mahvetmişti oturamadıgım için emziremiyodm bu sefer emziği tuttu göğüs ucum çok olmadığı için ağzını doldurmuyordu ve meme reddi yaşadım iki gün mamayla pompayla idare ettim sonra silikon uç aldık onunla tutmaya başladı ertesi gün onu da bıraktım şimdi normal emiyor
✅ kendiniz için bol bol hasta bezi yada depend alın farketmez ben hastabezi kullandım çok lazım oluyor en az 3 takım elbise bebekten çok sizin ihtiyacınız oluyor Kıyafete kanama vs den dolayı
✅sütünüzün olması için bol bol su tüketin
Rabbim hepinizin yardımcısı olsun
@NaimeYilmaz sabitler misiniz ❣️