gulbahar88 Merhaba kızlar 9 aylık happy mom serüvenim 1 haziranda sonlanacak inşallah. Öncelikle sezeryan doğuma nasıl karar verildiği asamasini anlatayım. Ben ilişkiye girerken bile acı çeken bir insanım ve bu yuzden o muayene olduğumuz çataldan bile çok ürküyordum. Normal doğum yapmak bana hayal geliyordu. Ben yapamam diyordum. Sırf bu korkularım yüzünden devlet hastanesini bırakıp op. Dr. Çiğdem güler hocanın yolunu tuttum. Iyi ki de gitmişim. Ankara da oturanların hamislerin çoğu duymuştur çiğdem hocayı. 36+5 te tanıştık onunla. Ilk gittim ve benk normal.doguma yönlendirmeye çalıştı ama benim beynim bunu kabul etmiyordu. Muayene teklifini bile reddettim. 10 gün sonra tekrar görüşelim sezeryan için randevu vereyim dedi. O gün geldi çattı. Yani dün ☺ ultrasonla baktı ve bebek kanala girmiş her an doğum olabilir dedi. Bende garip duygulara girdim. Bebeğin başı iyice aşağı inmiş onu yolundan çıkarmam sezeryan olmam onun için kötü bisey olur diye düşündüm. Çiğdem hoca bir daha teklif etti çatı muayenesini. Ve ben bunu kabul ettim. Evet bu şaka gibi ama kabul ettim 😁 çatala gittim oturdum 10 dk kimse gelmedi yanima bekledim. Tavana bakıp düşündüm. Sen bu kadar güçsüz bir insan değilsin bebeğin için bunu yapmalısın dedim. Alt tarafı iki parmağıyla bakacak dedim ve kendi kendimi motive ettim. Çiğdem hoca geldi odaya ve bana kocaman bi aferin dedi. Oda beklemiyordu benden yaptirmami ☺ ve anlata anlata başladı bak iki parmagimla yapicam canin acımayacak dedi. Ve birden lak diyede sokmadı jeli vajinama iyice alıştırdı ve sonra yaptı. Ve 5 saniye bile sürmedi. Dedim ki bumuymus abarttigim şey. Ne kadar buyutmusum gözümde. Kızlar emin olun herşey kafada bitiyor. Siz kendinizi motive edin.kasmayin yeter. Çatı muayenesini ilişkiye girebilen her insan yaptırabilir çok kolay. Burdan elini soktu diyen arkadaşlara lafim şu ki yok öyle bi dünya. El sokma diye birşey yok. Neyse ve çiğdem hoca çatımın dar olduğunu normal dogum yapamayacağımı söyledi. Bende hırslanmıştım normal için. Ama vücudum zaten buna izin vermiyormuş. Yani şu ki ben bu muayeneyi olmasam direk sezeryan isteseydim kafamda hep soru işareti kalacaktı belki kolay dogum olacaktı niye böyle yaptım diye. Ama icim rahat artık. Ben değil vücudum istemedi normal doğumu. Direk sezeryan düşüncesi olan varsa benim gibi korkuları olan varsa. Bebekleri için denesinler inanın çok kolay. Ben o çatala oturduysam normal dogumuda yapardım. Çatı muayenesinden korkmayın. Ayın 1 i pazartesi günü oğlumu kucağıma alacağım inşallah. Benim gibi 1 haziranda doğum yapacak olanlar var mı. Heyecan dorukta mi. Bi de bu dünden beri bitmeyen kalça ağrısı başladı gece uyutmadı sizde durum nedir. Şu an 38+1 haftaligiz. Herkese kolay doğumlar diliyorum.
Ova gulbahar88 hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım🙏🏻😻bende senin gibiyim çok korkuyorum daha 22+5 iz ama bazen doğum süreci aklıma geldikçe ürküyorum çok belli de etmek istemiyorum kimseye. Ve bulunduğum şehirde doğumu yapmayacağım eşim yanımda olamayacak işinden dolayı ne nasıl olacak hiç bilmiyorum🤷♀️
poyrazsmom_ gulbahar88 evet o kadar çok korkutmaya çalışan insan var ki sonra işte böyle oluyor ama seni tebrik ederim yine de büyük bi cesaret göstermişsin kendi korkularına göre ☺️ Hadi bakalım hayırlısıyla sağlıklıca alırsın inşallah bebeğini kucağına canım 😍🥰
Deletedmom262 gulbahar88 bazi seylerin gereksiz abartildigi insanlarin o abartilara inanarak korktugu gercegini ne guzel ifade etmissiniz🌸
gulbahar88 Ova dediğim gibi hiç korkma. Ben boşuna korkmuşum. Hep çevreden duyduğumuz kötü şeylerden dolayı beynimizde yer ediyor ve korkuyoruz. Benim gibi korkunu yenebilirsin biz güçlü kadınlarız 💪
melikekayi Merhaba, bende dün kontrole gittim ve aynı şekilde Doktorum pazartesi günü doğumu başlatıcaz dedi çünki 39+5 olduk😁Öncelik normal doğum istiyorum hep hayırlısı ne ise o olsun diye dua ettim 🙏 heycanla bekliyoruz 😊
gulbahar88 Deletedmom262 aynen o abartılar yüzünden kendi kendimizi korkutuyoruz. O muayeneden sonra normal dogum korkum da geçti. 1 gün şancı çekmişim bebeğime kavuşmak için çok mu. Ben onu 10 sene bekledim 😍
020320_ Mrb devlet hastaneleri renkli doppler yapıyor mu yaptıranlar var mı aranızda güvenilir olur mu ki devlette yapılmış olsa ?
Ygmroglcn gulbahar88 ah canım aynı ben😇😇ama ben çatı muayenesinden korkmuyordum normal olursa olsun diyordum sağlıkçı olduğum için bebeğim ne derse o dedim hep ama 2 kere çatı muayenesi oldum birini ebe yapmıştı diğerini doktorum çatın dar dedi bende riske atmamak adına sezeryanı kabul ettim 1 Haziran’da nasipse bende masal prensesime kavuşuyorum 💕💕sağlıkla kucaklayalım inşallahh