burcuisik12 Merhaba kızlar. Dogum yapalı 14 gün oluyor ancak kendime gelebildim. Ilk gebeliğimde o kadar tecrubesiz olmama rağmen çok cesurdum ama bu gebelikte covid19 yüzünden cok korkak oldum. Herneyse 39 haftamda doktora gittim ve 2 cm aciklik var dedi bebeğimin kilosu 3500 ve catin ancak bu kadar kiloya musait dedi tam 40 haftalıkken gel birdaha bakalım ona göre müdahale ederiz dedi ve 40 haftalıkken gittigimde hic bir sancim agrim yoktu nstde bile sanci çıkmıyordu herneyse alttan muane etti ve 4 cm acik ligin olmus yatisini yapalım dedi o sirada eşim eşyalarımı almaya gitti ve geldiğinde oda ne refakatçi almıyorlarmis ve tek basima dogumhaneye girdim😔 Sabah 9da dogumhaneye girdim bana yardımcı olucak ebe geldi yine alttan muane edilip nstye baglandım. Hic sanci yok suni sanci verildi ona ragmen sancim yoktu bebek kanala yerleşmemisti herneyse 15 dakika nst 40 dk plates yapıyorduk bebek kanala yerlessin diye zıplıyordum ama sancım hala yoktu saat 2″ de doktorum geldi ve suyunu patlatalım artık dedi ne olduysa saat 2 den sonra oldu suyum patlatıldı ve sancılarım düzenli olarak gelmişti yürüyüş plates sürekli durmuyodum. Ebe gelip ikide bir ikin diyordu 6 cm acikla nasıl ikincaksam herneyse saat 15:30 da açılmam 9 cmdi bebegin kafasi gözüküyor deyip apar topar beni dogumhaneye götürdü doktor geldi ve ikin dedi direk zaten tum gücümle ikinip bebeğimi kucagıma aldim. Dogumdan sonra tan 4 gün normal doğum sancısı çektim çok kötüydü. Tamamen hemşirenin suçluydu sancim yokken bana ikin diyordu karnima bastiriyordu doktor yokken 😒 dogumdan sonra ultrason tahliller ic hastalıkları tüm kontrollere gittim ve en son genel cerrahi kasların zedelenmiş ikinmadan dolayı deyip ilac vermeden gönderdi. Yani hastane ozel devlet farketmiyor karşındakinin insan olmasi yeterli. Cok sukur kızım saglikli yanimda dogum yapıcak annelerde sancisi gelmeden asla hastaneye gidip kendini kullandirmasin. Dogumum 2 saat surdu ama sonrasında cok cektim😔
pyymamm Boşa yordurmuslar sizi ya ıkınma hissi gelince ıkınıp bebege kuvvetin kalmalı asıl. Gecmiş olsun, bebeğinizde hayırlı olsun sağlıkla büyütün 💕 Allah herkesi hayırlı insanlarla karsılastırsın diye boşuna demiyolar