Btlpl kısa çalışma ödeneği her ne kadar sosyal yardım gibi görünse de sizin işsizlik maaşınız aslında. Yani misal siz şu an 3 ay kçö aldınız, ileride bir gün işsiz kaldınız. Normalde kaç ay işsizlik alacaksanız 3 ayı kçö den dolayı kesilecek.
Hem analık izninde, hem de kçö de sadece sağlık sigortası yatıyor. Sigorta primleriniz yatmıyor.
Analık izni SGK güvencesinde, kçö ise işkur.
Analık izni primleri daha sonra emekliye yakın tamamlanabiliyor dışarıdan ama kçö bilmiyorum.
Ben özel bir kurumda öğretmenim, kçö çıktı. Çevreme danıştım, kçö dense analık iznimi kullanmaya karar verdim. Ama benim şartlarımla sizinki bir olmayabilir. Benim ağustostan sonra(analık izni bitince ) işsiz kalma riskim var dönem bittiği için. Yıllarca aynı yerde çalışacağımı bilsem işsizlik riskim olmasa kçö değerlendirebilirdim. Bu arada siz paylaşımınızda kçö den bahsetmemişsiniz ama ben başlığınıza istinaden bunları açıklama gereği hissettim. Lütfen çok iyi araştırma yapın. Ben konuya hakim birini çok uzak tanıdık vasıtasıyla şansa buldum. İşkur ve sgk yeterli Bilgi vermiyor