May18 Kızlar ikıncı izlemem mayısın ilk haftası idi ama korona korkusu ile gitmedim saglık ocagında gebelık izlemınde neler yapılıyır kontrol tahlil vs oluyor mu 20.haftadayım bu arada
_Koncuy_ May18 bildiğim kadarıyla aşılarınız yapılıyor, bazı sağlık ocaklarında şeker yüklemesi, açlık tokluk testleri vsler yapılıyormuş. 17′haftanızda tetonoz aşısı olmanız lazım
NisaMomy May18 tansiyon kilo takibi falan yapılıyor 20-24 haftalar arası gitmen lazım tetanoz aşısı vuruyorlar ilk dozu 20 de ikinciyi bir ay sonra
Rahime988 May18 canım her ay olduğu gibi kilona bakılıyor tansiyonun ölçülüyor o haftalarda tetanoz aşısı oluyor onları takip et istersen düzenli şekilde ha bir de o haftalarda kan tahlili isteniyor değerlerin kontrol ediliyor eğer düşük ya da yüksek değerin varsa ilaç takviyesiyle düzeltiliyor
tugce67-67 May18 canım benimki tahlil yapıyor ve aşı oldunmu bilmiyorum aşın yapılıyor.tansiyanon,kilo,bebeğin kalp atılına falan bakıyor
May18 Rahime988 NisaMomy _Koncuy_ anladım kızlar sagolun ıdrar tahlilde veriliyor mu saglık ocagında bır de ben tetenoz asısı olmak ıstemyrm ya korkuom ondan kimyasal bebege zarar verir dıye
NisaMomy May18 idrar tahlilide alıyorlar. Ama aşı önemli bir şey ameliyatta doğumda bir şey olsa sen üzülürsün. Kimyasal olsa zaten dr lar varmez🤦♀️
Rahime988 May18 İdrar tahlilide yapılıyor canım tabiki. Bence aşılarını ihmal etme doktorunla da konuş istersen daha detayli bilgi verir ama önemli aşılar
_Koncuy_ May18 canım benim gittiğim sağlık ocağında idrar almadılar yapmıyoruz dediler ama genel olarak burada gördüğün kadarıyla yapıyorlarmış. Aşını da bence ihmal etme, zararlı olsa müsade etmezlerdi zaten. Herşey senin ve bebeğinin sağlığı için 😊
Ruveyda_ May18 tetanozu yaptırdım saglık ocagında arada benı arayıp kılln tansıyonun nasıl dıyo kapatıyo