Burda doğum hikayelerini okuyup tüm anneler diyodur ben ne zaman yazıcam diye bende ay çok var zaman geçmiyor öyle böyle derken şuan yanında yatan 2 günlük meleğim var. Gelelim güzel hikayemize benim hamileliğim çok güzel geçmişti hiç bir sorun yaşamamıştım 32. Haftadan sonra kasık ağrılarım başlamıştı ve kızım biraz erken dönmüştü mide yanması çok vardı bunun dışında hiç bir sorun yaşamadım. Çarşamba günü yani bugün ben suni sancı alıp doğum yapacaktım fakat 25 Mayıs pazartesi günü kahverengi bir leke geldi daha o lekeyi acaba nişan mı derken eşimle yemek yedik ağrılarım oldu biraz nolur nolmaz diyip evi toparladım tuvalete gittim iç çamaşırım baya bi ıslanmıştı suyum mu geliyor diye düşünemeden sıcak sıcak su akmaya başladı paçalarımdan hemen duşa girdim herşeyim hazırdı zaten eşimle hemen hastaneye gittik doktorumu aradım ebe kontrol edicek bana haber verecekler gelicem dedi benim zaten 1 cm açıklığım vardı ebe kontrol etti 2 cm açıklık suyun geldiği için yatışını yapıcm dedi benden hala su deli gibi gelmeye devam ediyordu. Saat 4 olmamıştı gittik hastaneye bana suni sancılar takıldı vs derken saat 11 bucuk oldu Ve ebe defalarca baktı o bile üzülmüştü bu duruma saatlerdir çekiyosun ve yarım cm açılma var 3 bile olmamış 2 bucuk dedi ben artık istemiyorum bu sancıyı çekmek dedim ve zaten kızımın da suyu aşırı azalmıştı bebeğe riske atmayalım dediklerin de evet suyum hala aşırı geliyor ve saatlerdir durmuyordu sezeryanı hemen kabul ettim spinal sezeryan için doktorunu arıyoruz dediler beni hazırlayıp ameliyathaneye aldılar gücüm kalmamışTı doktorum geldi benimle konuştu mide bulantısı baş dönmesi olursa söyledi dediler hiç bişey hissetmedim sezeryan olmak isteyipte korkan insanlar varsa korkulacak birşey yok bence normalin de sezeryanın da Allah gücünü veriyor kim nasıl doğum yaşamak istiyorsa Allah onu kısmet etsin bütün annelere dua ettim hepinizin doğumu güzel geçsin . Kızımı kucağıma verdiler bu ne kadar güzel bi bebek dediler onu gördüm ve ağlamadan yapamadım mide bulantım çok yoğun oldu sezeryan sırasında ama harika ilgilendiler orda bana 3,4 kere mide bulantısı için ilaç verdiler iğneyle damar yolundan kusma hissiyati gelirse tutma kus dediler midem boştu kusamadım. Odaya çıkardılar kızımla beni ikimizi de aynı anda getirdiler mide bulantım devam ediyordu bir doz daha yaptılar 1 saat mide bulantısı yaşadım baş ağrım hiç olmadı kahve çok içtim kesinlikle sezeryan olcak kim varsa kahveyi öneriyorum orda söylüyorlar da hatta . Sütüm çok gelmedi süt yapıcı ne varsa içiyorum ama sarılık olmaması için mama verin dediler öyle yaptım sütüm gelmiyor diyip emzirmeme gibi birşey yapmadım o çektikçe azda olsa geliyor çünkü. Ertesi günü gelip yürütmek istiycekler yürüyün ne kadar çok yürürseniz o kadar iyi ben ertesi günü akşam evime geldim bol sıvı tüketip yürüyün faydasını kesinlikle görüceksiniz düne göre çok daha iyiyim 🙏🏻 Kızımda misler gibi yanımda uyuyor kim ne şekilde doğum istiyorsa Allah yardımcısı olsun ve onu nasip etsin .
Tavsiyelerim ;
yanınıza süt yapıcı çay mutlaka alın ben faydasını gördüm
emzirme yastığı dikişiniz acırsa kolaylık oluyor
çok uzun oldu hakkınızı helal edin . Hepinize güzel doğumlar diliyorum hoşçakalın 🙏🏻👼