Şimdi gelin hangi gıdaları günlük tüketirsek progesteron alımını destekleriz hamileliğimiz sağlıklı geçer onu yazayım bir sağlıkçı olarak alanım dışıda olsa araştırmalara koyuldum ve sizin için bir yazı düzenledim güvenilir ellerden buyrun arkadaşlar , hamilelik döneminde zaman zaman ve az az kanaması olanlar düşük riski yaşayanlar, yumurtlama döneminde denesede hamile kalamayanlar , bu yazımı okuyup düzenli beslendikten sonra korkmasın , progesteron üretimini desteklenirse hamilelikte ilk üç ay özellikle düşük riski çok çok azalır özellikle ceviz tüketilmesini öneririm riskli hamileliklerde kendimden pay biçiyorum birazda tabi sağlıkçı olmamın yanı sıra , E vitamini bakımından zengin besinler; buğday tohumu, ay çekirdeği, badem, fındık ve fıstık ve fıstık ezmesi şeklinde sıralanabilir. C vitamini bakımından zengin besin kaynakları; portakal, greyfurt, domates suyu, brokoli, guava, kivi ve tatlı biber, c vitamini ,vücutta depolanamaz ve günlük tüketilmelidir.
soya fasulyesi, vücuttaki progesteron hormonu seviyesinin artmasına yardımcı olabilmektedir.
2 -3 tam ceviz tüketmelerini önermekteler. Zira ceviz tam bir vitamin ve mineral deposu olmakla birlikte, vücuttaki progesteron hormonu üretimini de düzenlemektedir.
Antioksidan özellikte bir ot olan dereotu, progesteron seviyesinin azalmasına neden olan serbest radikaller ile mücadele ederek, progesteron hormonu seviyesinin artmasına yardımcı olur.çiğ domates, avokado (günde yarım), ay çekirdeği, kabuklu kuru yemişler tüketilmelidir.