Evlendiğimden beri enfeksiyon tedavisi aldım. İlaçlar anlık fayda ediyor ama bir ay sonra en geç yeniden belirti gösteriyor. Bu süreçte okumadığım bilimsel makale kalmadı diyebilirim. Enfeksiyon ilaçlarının çoğunu ezberledim. Bir o kadar hijyene dikkat etmeme rağmen geçiremedim. Tecrübelerime göre ;
1) Günde 3 lt su iç ve mesaneni aktif tut.
2) Pamuklu iç çamaşır giyin ve günde en az 2 defa değiştir.
3)Taharette Genital bölgeni önce temizle, temizliğini bitir daha sonra makat bölgeni temizle. Yani elinle tüm alanı temizlemeye kalkarsan makattaki bakteriler yeniden vajinal kısma giriyor enfeksiyon geçmiyor.
4) İlişki öncesinde idrarını yap ve vajinanı güzelce yıkayıp kurula. Partnerin de yapsın aynısını. Çünkü penis temiz olmazsa o da enfeksiyona yol açıyor.
5) Gebe iken partnerin kesinlikle içine boşalmasın!
6) Vajinal bölgeni temizlerken kesinlikle sabun gibi kimyasal değdirme. (Faydalı floraları öldürüyorsun.)
7) Belki de fayda sağlayan en önemli bitkisel tedavidir bu. Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elde yapılmış doğal elma sirkesini kat ve sabah akşam iç. Mükemmel etki ediyor. Gebeliğe de hiçbir zararı yok.( Sağlıkçı arkadaşlar ana baba usulü diye eleştirebilir forumda :) ama alakası yok doktor onaylı bir tedavidir çok faydalı.)