Merhaba kızlar, isterdim ki buraya Harika bi Doğum hikayesi yazayım. Ama biraz hazırlıksız ve erken yakalandığımız bir Doğum oldu. 11 aylık evliliğimizde daha önce 5 haftalık bir düşüğüm olmuştu. Hayırlısı olsun dedik ve bir ay sonra ikizlerim olacağını öğrendik. 18. Haftaya kadar herşey Harika ilerledi. En başından beri bulantım kusmam olmadı düşük tehlikem olmadı çok rahattım. 18. Hafta öğrendik ki ikizden ikize transfüzyon sendromu başlamış bebeğimizin birinin gelişimi çok geride kalmıştı, doktor arayışlarına girdik korona olaylarından dolayı bulduğumuz doktor randevuyu erteleyebildiği kadar erteledi. 19 Mayıs için randevu ayarladık İstanbul’a gidecektik, ama son kez doktor kontrolüne gittiğimde küçük bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik. İstanbul’a gitmemize gerek bir durum kalmadığını söyledi doktorumuz zehirlenme durumu falan olabilir diye bir gece hastanede kalıp taburcu oldum. Erzurum’da da takibi altında olduğumuz doktora haber verip gittik hiçbir problem olmayacağını, kalbi duran bebeğin Doğumda diğer bebeğin plasentasıyla beraber çıkacağını söyledi, erken Doğum ihtimal bile değil dedi. Bir gün sonra başlayan karın ağrılarımı üşüttüm zannedip bir gece o ağrılarla geçirdim. Sabah kanama şikayetiyle hastaneye gittiğimde Doğumun başladığını söylediler. Ama yenidoğan yoğun bakım üniteleri yetersiz olduğu için tekrar Erzurum’a sevk ettiler. Erzincan’da yaşıyoruz bu arada. Erzurum’da yapılan ilaçlarla 3 gün sonunda taburcu olma seviyesine geldiğimi söylediler. İlaçları kesip sancı olup olmayacağına bakacaklardı ama ilaçları kestiklerinden bir saat sonra kanama ve sancılar tekrar başladı. 5 cm açıklık olduğunu bebeğin ters olduğunu sezaryene alacaklarını söylediler apar topar indirdiler. 14.30 da başlayan sezaryen süreci 15.15 te bitti. Sadece bebeğimi gördüğüm anı unutamıyorum çok küçüktü ve yaşama şansı yok dediler. Sezaryen sonrası süreci çok çabuk atlattım spinal sezaryen uyguladılar ne baş ağrım ne baş dönmem oldu. İlk yürüyüşten sonra kendi başıma bi çok işimi halledebildim. Bugün 6. Günümüz ben evdeyim bebeğimiz yoğun bakımda, biz umudumuzu kaybetmeyeceğiz, inşallah hayırlı ömrü vardır, dualarınıza talibiz. İnşallah buraya sağlıcakla evimize getirdiğimiz zamanları da yazarım. Herkese kolay ve zamanında doğumlar diliyorum 🙏🏻