Tkrzm Kızlar ben ekimde doğuracağım allah izin verirse ikinci haftası sanırım.. Bebeği sarmam gerektiğini söylüyorlar.. Yani eskiler belemek derler eli ayağı düzgün olurmuş.. Ben ilkocuğumu ağustos ayında doğurduğum için sıcaktan dolayı saramadık çok şükür oğlumda bir sıkıntı yok ama sizce sarmalımıyım bu konuda ne düşünüyorsunuz.. 🤔
Cans Tkrzm Ben yarım kundak yapacağım . Dünyaya alışana kadar kendini anne karnında gibi güvende hissedebilecek bu şekilde ❤ Kendini korkutmaması için bir süre yararlı olur diye düşünüyorum . Tüm kundak yapmayı kalça çıkıklığı riski ve kemik gelişim geriliği sebebiyle doktorlar ve ebeler kesinlikle önermiyor . 🤷🏼♀️
Songul42 Tkrzm bende kundak yaptim ilk cocugumda 17 yasinda simdi hep.kendini rahatsız edip yuzunu gözünü ovalamiyordu hemde daha duzgun fizigi olur derler nekadar doğru bilmem ama.kiziminda masallah fizigi guzeldir🤗🤗
Melisaaa Tkrzm Canım ayakları serbest kalacak şekilde kollarını sarabilirsin internette öyle görmüştüm. Kaç haftaliksin bende InşAllah Ekim annesi olacağım
OlgaArslan Tkrzm benim kızım 2 ay 19 günlük hep kundaklıyorum gündüzleri fazla kundaklamıyorum ama geceleri mutlaka kundaklıyorum ama tam kundak tavsiye etmem kalça çıkıklığına sebep oluyomuş (beni tam kundaklamış annem omur iliğim yamuk büyümüş çocukluğumdan beri bel ağrısı çekiyorum) ben sadece ellerini kundaklıyorum o da sıçramasın elleri yüzüne vurmasın diye çok çabuk uyanıyolar. Gündüz kundaklarsam 2-3 saat uyur kundaklamazsam 30-45 dakika uyur
Nazlibicicek Bı yazı okumuştum. Kemikleri için kundaklamanin faydası olduğu yazıyordu. Birde uyurken kimildayip kendini uyandirmamasi için kundaklama iyi oluyor diyorlar.
Esa Belemek dediğiniz kundak oluyor galiba. Bi insan neden bebeğini kipirdamicak şekilde sarar sarmalar anlam veremiyorum. Tabi bu benim fikrim herkes farklı düşünebilir. Internetten kundagin zararları ve yararlarına baktım. Yararlarinda sadece kaliteli uyku var fiziksel bir şey yok. Zararlarinda ise kalça çıkıklığı yazıyor. Bebeğin bacakları ayrık durursa kalça cikikligi olmaz hatta ebe bize ayrı dursun diye üst uste iki bez takmamizi söyledi. Internetten araştırdım yazıları okudum kalça çıkıklığı çıkan bi bebeğe bile çift bez takılması öneriliyor tedavisi öyle oluyormuş. Bence bebek özgürce hareket etmeli ellerini kollarını bacaklarını kesfetmeli ellerini kullanması motor becerilerini geliştirir
OlgaArslan Esa canım yazdıkların çok doğru ama yarım kundakta yani sadece ellerin kundaklanmasında sakınca yok daha kaliteli uyku her zaman iyidir. Ben bebeğimi gündüz kundaklamıyorum (çok nadir) eğer kundaklarsam 3-4 saat uyuyo ve uyandığında huysuz olmuyo ama kundaklamazsam 30-45 dakika uyuyo o da her sıçradığında uyanıyo tekrar sallamak zorunda kalıyorum
BraAkayBulut Canım tüm vücudu mumya gibi sarmak iyi değil ama yarım kundak dediğimiz sadece kolları sarmal ayakların altta serbest kalmasının bebeğe hiç bir zararı yokmuş faydası varmış kaliteli uyku için ki bu da önemli bir detay.. doktorlar da Öneriyor yarım kundağı.. ben yapacağım şahsen
Nermintk Ben ebebekten yarım kundak aldım, ayakları serbest kollarını sarıyorsun ki nekadar sıkacağını da ayarlayabiliyorsun, oyuzden kullanışlı olacağını düşünüyorum bakalım yaşayıp öğrenecez 🙂)
muhallebik Nermintk merhaba şimdi baktım da bulamadım yarım kundak, belden aşağısı bol olanlardan mı aldın?
Sumeyyekaya Tkrzm canım bende kundakliycam ama öyle tam kundak deil yarım kundak olucak sadece kollarını sarcam ayakları serbest olacak
KubraatMacit Bacaklarını değil de kollarını hafifçe sardım ben çünkü sürekli kolları hareket ediyordu uyanıyordu birde kucakta tutarken bişey olmasın diye ben kundaklıyorum