Elifffnaz
@Nazli26
😔 kaybettim canım.Ama ki doğumda yaşanılan herhangi bir komplikasyondan ötürü falan değil.Özellikle belirtmek istemedim bebeğimi kaybettiğimi anne adayları endişe etmesin diye.Bebeğim karnımda vefat etti kordon dolanmasından ötürü.Ben her anlamda zor bir doğum yaşadım.Psikolojim yerle birdi zaten.Suni sancının 1 dozu bile kıvrandırırken ben 2 dozla doğum yaptım.Ölü bir bebeği doğurmak çok daha zormuş ne kdr küçük ve zayıf olsa da.Ben en zorunu doğurabildiysem kolaylıkla eminim ki sizler daha kolayını başarabilirsniz sakın korkmayın.Benim bebeğim cansız olduğundan kendini ittiremedi hep dışardan bir müdahale gerekliydi.En çokta bnm müdahalem ıkınma vs.Canlı bir bebek kendini ittiriyor zaten.Tek kötü şey sancı.Benim bir tesellim de yoktu.Onca sancı çekip kucağıma alabileceğim bir melek…
siz bebeklerinizi düşünün sancıyı çekerken bol dua edin.Ben sürekli ayetel kürsi okudum ve kolay bir doğum yaşadım.2 ıkınmayla da geldi canım oğlum 👼🏼
Erken doğum riskim 29. Haftada rahim kısalığım olduğundan ötürü vardı.progestan falan kullandım bir de nidicard baya da iyi gidiyordu.Tabi asla ayağa kalkmıyordum.Doğana kdr yatış vermişti doktorum.Ama ki boynuna 2 kere sıkıca kordon dolanmış kuzumun o yüzden kaybettim.ama içibi rahat tut.erken doğumun olsa dahi öyle gelişmiş cihazlar var ki hastanelerde.
24-25 haftalık bebekler bile yaşıyor.32. Tamamlayınca daha da rahat geçiyor bu süreç.Gerçi bebekten bebeğe değişebilir.Sana tek tavsiyem.Gittiğin hastanede muhakkak yenidoğan yoğun bakım ünitesi olup olmadığını araştır.Erken doğum riskin var maden en önemlisi şu anda bu.Bir de çantanı hazır et her ihtimale karşı.
Allah bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲🏻