merhabalar herkese
spinal sezeryandan çok korktugumla ilgili başlık açmıştım. öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. ben de diğer arkadaşlara yardımcı olabilmek adına hikayemi yazmak istedim.
19.mayıs gecesi aniden suyum geldi ve hastaneye gittik. bebeğimde gelişim geriliği olduğu için normal doğum şansım yoktu bebek dayanamaz diye. mecburi sezeryan oldum. bu benim 2. doğumum. ilki 4 kilo ile normal doğumdu. ve çok çok daha güzeldi. sezeryan mi normal mi diye kararsız kalanlar için kesinlikle normal arkadaşlar. sonuç olarak her ikisinde de acı çekiyorsunuz ama normal doğumda doğum öncesi birkaç saat acı çekiyorsunuz sonrası yok sonrası rahatlık gerçekten. ama sezeryanda o an acı hisseymeseniz bile en az 5 ya da 6 gün evde rahat sanciniz oluyor. rahat eğilip kalkamıyorsunuz. yüz üstü yatamıyorsunuz. kendi işinizi yapmanız çok zor hareketleriniz hep kısıtlı. hep birilerine muhtaçsınız. ve benim gibi evde başka bir çocuğunuz varsa kağnınızın açısından ona bile sarilmaniz çok zor. ayrıca bence sezeryanda acı duymasanız bile sizin organlarınıza birileri dokunuyor ve o sarsıntı anı hiç hoş değil. bana
korkutmak için yazmıyorum. herkesin tecrübesi farklıdır sonuçta. ben fikir olarak yazmak istedim. normal doğum yapın rahat edin. evet popo üstüne oturmakta zorlanabilirsiniz ama kendi işimi yapma özgürlüğü gibisi yok