Asyaagkcn Kızlar merhabalaaar, ### suda doğum yapmış, yapmak isteyen ya da yapacak olan var mı? Ülkemizde henüz çok yaygın değil ama hem biz hem bebiş için çok daha iyi olduğunu okuyorum hep doktor sitelerinde. Acaba içimi rahatlatır mısınız?
Purple13 Asyaagkcn yaşadığım şehir pilot hastane. Su destekli doğum. Sancılarını falan suda ama doğum sırasında çıkartıyorlar.
TwinsmomDA Asyaagkcn su vücut sıcaklığında olduğu icin sancılarını azaltıyor hstane bünyesinde varsa müsaitsen bence denemelisin
Sehle Asyaagkcn merhaba ben yurt dışında yaşıyorum burda devlet hastanesinde doğum yaptım sancılarım başlayıp hastaneye gittiğimde beni direk suya aldılar sancılarımı suda çektim azaltmıştır diye düşünüyorum ve açılmam çok hızlı oldu Doğumu da suyun içerisinde yapabilirsin ama o zaman biz hiç dokunmayız sen kendi kendine doğurursun dediler çünkü bebeğin kafası çıktıktan sonra dokunurlarsa nefes almaya başlıyormuş onun için tamamen doğduktan sonra dokunulabiliyormul birazcık korktum o zaman ilk doğumumum olduğu için ama tam karar vermedim sonra açıklığıma bakmak için yatağa çağırdılar orda tam açıklık olmuş doğum için istersen suya dönebilirsin dediler ama ben o yorgunluğun etkisiyle ve biraz da korktuğum için istemedim suya dönmek yatakta doğurdum ama doğum anı çok zor oldu çok dikişim oldu ve yatakta da hiç dokunmadılar zaten hatta annem seni biz doğurttuk diyodu şimdiki aklım olsa bi denerdim belki daha kolay olurdu belki daha az dikişim olurdu Türkiye ye taşınmamıza 1 yıl var inşallah muhtemelen bidaha böyle bi seçenek hakkına sahip olmayabilirim bi deneyimlemek isterdim açıkçası
Happy-jr Asyaagkcn Ödemiş devlet Hastanesi’nde var YouTube da gördüm bende iki şekilde oluyormuş suda doğum ve suya doğum.. suda doğumda sancini suda çekip masasa doktorlar doguruyorken.. suya doğumda suyun içinde kendin doguruyorsun.. Ödemiş’te sadece suda doğum yapılıyor galiba sancini sadece suda çekiyorsun.. sıcak su açılmana acıyı az cekmene yariyor
Purple13 Asyaagkcn Manisa. Aslında bir çok doktor enfeksiyon riskinden dolayı önermiyor. Sancılarını hafifletmek için giriyorsun benim bildiğim kadarıyla
Asyaagkcn TwinsmomDA Burada olduğunu sanmıyorum fakat istediğim şekil o, yine de doktorumdan isteyeceğim belki imkan sağlayabilir klinikte.
Asyaagkcn Purple13 Kullandığın su sadece sana öZgü değil mi? Kafam karıştı şu an, bebek doğduğunda amniyos sıvısı sıcaklığındaki suda dünyaya gelmiş oluyor ve daha kolay uyum sağlıyormuş hava ile temasa tek kullanımlık diye biliyordum ben.😏
ilkbahar Asyaagkcn evet su sana özel oluyo 🙂 ağrıları azaltıyo dikiş atılma gereğini ortadan kaldırabiliyo.. Ben de yaptırırım diye düşünüyordum ama biraz daha araştırınca insan fıtratına çok da uygun olmadığını gördüm vazgeçtim 🙆♀️😀
Purple13 Asyaagkcn evet sana ait. Annenin genital bölgesinde enfeksiyon falan olmaması gerekiyor. Bunlar doktorla karar veriliyor. En doğrusunu söyler.
Asyaagkcn Sehle İlginçmiş, fakat dikişlerin için üzüldüm. Sen anlatınca hiçbir bilgimin olmadığını anladım yine de yaşadığım yerde ve doktorumun anlaşmalı hastaneleri bu seçeneği sunabilirlerse isterim zormuş ama denenmeli. Sonuçta vücudumuz herşeyi biliyormuş.☺️ Henüz bir yılın varmış belki deneyimleyebilirsin.🥰 Şimdi nasılsın peki?
Sehle Asyaagkcn benimde hiç bilgim yoktu hastaneye doğum için gittiğimde öğrendim bende😅🙈 doğumhanelerinde küvet olduğunu biliyordum sadece o da resimlerden aslında bende istiyorum burdan gitmeden bi doğum daha yapmak kızım bir yaşında zaten 😅 hem yaş farkının az olmasını istediğim için hemde suda doğum içimde kaldı biraz açıkçası ne yalan söyleyeyim 😕 ama eşim şimdilik erken buluyor ama nasipse olur tabi ☺️ Şimdi iyiyim çok şükür zaten doğumdan sonra çok sıkıntı çekmedim dikişlerden sende eğer imkanın olursa bi deneyebilirsin bence sağlıklı güzel bi doğumla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi🥰
Asyaagkcn Sehle İyi olmana sevindim, sağlıkla büyüt geçen sene gelen bebişini, ah bu eşler, tanrım nasip ederse erkeni geçi yoktur.😁 Umarım deneyimleyebilirsin.🥰 Çok teşekkür ederim dediğin olsun sağlıkla mutlulukla.🥰