Merhaba kızlar. 😀 gelmek bilmeyen kızımı sonunda kucağıma aldım. 😍😊💗 Rabbim tüm bebeklerini bekleyen anneleri zamanı geldiginde hayırlısıyla ve sağlıkla kucaklarina almayı nasip etsin inşallah. 🤲 Rabbim bana 2.kez anne olmayı nasip etti, darısı tüm bebek bekleyenlerin başına inşallah. 🤲Hepinize bol bol dua ettim 🤲 ilk oğlumu geçen sene 30 mart 2019 da kucagima almıştım. Oğlum 5 aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendigimde ufak bi şok geçirip durumu kabullendik. En baştan beri rahat bi hamilelik gecirdim. Ne mide bulanti ne kusma ne ağrı sızı hiçbirini yaşamadım. Karnımın büyümesi ve bebegimin hareketleri bana hamile oldugumu hatırlatiyordu, o derece rahattim yani 😂 taa ki 30.uncu haftalara kadar. 30.haftalara girince ufak ufak adet sancısı gibi sancılarim başladi. Annemde dahil herkes kız bebek erken gelir deyip 33.haftada hastane çantasini hazirlattilar. 38.haftaya kadar böyle ufak ufak sancilarim oluyordu. 38.haftadan sonra hic bir şey hissetmedim. Ne ağrım ne sızım hicbirseyim yoktu. Sancım başlasın ,nişanım gelsin diye ev temizliginden tutun merdiven inip cikma, squat ,çömelme hareketi hepsini yaptim. Üstelik 13 aylık coook hareketli bi oğlum olmasina ragmen 40+5 e kadar bekledi kızım 🤷♀️ neyse gelelim doğum hikayeme. Dün sabah randevum vardı. Saat 9 da hastanedeydik. Doktor açıklığın uygunsa yatış yaparız diyordu zaten. O yüzden hazırlıkliydim yani. Neyse, önce ultrasondan baktilar herşey iyi dediler. Sonra nst baglandim sancı hic cikmadi. Sonra açıklıga baktilar, 2-3 cm acıklığım varmış. Doktor eğer istersen bugün doğurtturalım seni dedi. Yok dersen 3 gün sonra tekrar çağırıp mecbur doğurtturacaz zaten dedi. Bebegin artik büyüdü felan dedi. Bende zaten dünden razıyım 😂 tamam dedim. Saat 10 gibi yatışım yapıldi. Ebe gelip alttan açıkliga tekrar bakıp, eliyle hareketler felan yaptı açılmam olsun diye. Önce kendi sancımın gelmesini beklediler. Öglen saat 12 gibi tekrar alttan baktiklarinda açıkliğım 4 cm olmuştu. Tabi ben odada hic durmuyorum, sürekli yürüyorum, squat ve çömelme hareketi yapiyorum. Bu arada dilimden duayi hic ama hic eksik etmedim. Ayetel kursi, felak ,nas surelerini okudum hep. Nst haric hic oturmadim,yatmadim yani. Saat 1 gibi açıklığim 5 cm olmus ve suyumu patlattilar. Ama bende ufak bel ağrisı haric başka ağri sanci felan yok. Suyumu patlattiktan sonra gelmesini cok istedigim ama bi türlü gelmeyen nişanım geldi 😂 saat 2 gibi hafiften adet sancisi gibi sancılarim başladi ama dedigim gibu cok hafif. Açıklığım hala 5 cm di. Saat 3 te açıkligim 6 cm di. Ve hala ufak ufak adet sancısı gibi sancim var. Saat 4 te açıkligim 7 cm di ve hala öyle cok kıvrandıracak bi sancım olmadi. Cok rahattim yani. Tabi bu arada ebe her alttan kontrol edişinde eliyle hareketler yapıyordu. Belki bu yüzden açılmam böyle hizlı ilerledi ama bende hic durmuyordum. Sürekli hareket halindeydim. Ve ufak sancılar girdiginde “sümmessebile yesserah” duasini söyledim hep. Burdan birisi hep bu duayi söylemisti ve sancıyı az hissettigini söylemişti, aklımda kalmiş, bende hep bu duayi dilimden eksik etmedim. Neyse işte sancım az oldugu icin doktor suni sancı verelim artik sana dedi. Ben korkmuyorum tabi. Ilk doğumdan alışkınım. 😂 saat 16:10 da suni yi taktilar. 10 - 15 dk sonra sancilar şiddetlenmeye başladı. Her sancı girdiginde derin derin nefes alıp verdim, ve hep o duayı okudum. Bu arada nst ye bağlıyım . Yatarken sanci cekmek kadar kötüsü yok cidden. Artık dayanamayip tam ayağa kalkiyordum ki ebe geldi nst den kaldirmak icin. Odada beraber yürüdük. Daha 2 tur atmadan benim acayip bi kaka yapasim geldi. Cok fenaydı, cok hafif ıkınsam çıkacakti sanki. Ebeye benim kakam var tuvalete gidecem dedigimde hemen doktoru çağırdı. Doktor uzan bi açıkligına bakim dedi. Tam açık ,bebegin kafasi çıkıyor, hemen dogumhaneye dediginde bu kadar çabuk açılmam olacaginı tahmin etmiyordum. Toplamda 10 dk felan anca sancı çekmişimdir. O kaka yapma hissi meğersem bebegin kafasiymiş. 16:50 de doğumhaneye gittik. Hemen çatala çıkardilar. Zaten bende ıkınma hissi var. Doktor cok güzel ıkınırsan 2-3 ıkınmada bebegin doğar dedi. Gercektende öyle oldu. İlk cok kuvvetli ıkındim, hemen bebegin kafasi çıktı, sonra doktor derin nefes al ve cok kuvvetli ıkın dedi. Tekrar ıkındım ama yarıda kestim ,doktor kesme ıkın dediginde tekrar derin nefes alıp vargücümle ıkındım. Nefesim kesilene kadar. Ve bebegim 16:55 de doğdu 😍 doğar doğmaz ağladı 😍💗 doktor aferim sana, cok güzel doğum yaptın, hiç yırtığın dikişin yok dedi .gercekten mi dedim. Kesi felan attı sanıyordum. Dikişsiz dogum yaptığıma kendim bile inanamıyordum. 😀😍 ama bebeğin eşi içerde kalmıştı. Doktor onu çıkarmak icin baya bi masaj yapıp karnıma bastırdı, bu cok canımı acıtti ama ben hala dikişsiz dogum yapma şaşkınlığındaydim 😂 doktor bi yandan bebegin eşini çıkarmaya uğrasirken bende kızımı izliyordum. Üzerini giydiriyorlardi. Bebegin eşi cıktiktan sonra benimde üzerimi giydirdiler ve bebegimle beraber odaya çıkardilar. Eşim dışarda bizi bekliyordu. Beraber odaya ciktik. Refakatci olarak annem kalacakti yanımda .eşim annemi alıp getirdi. Tek 1 kisi refakatci alıyorlar. Bu kadar kolay ve hızlı dogum yapacagima kendim bile inanmiyordum 😍😂 ilk doğumum 12 saat sürmüştü ve cok cok zordu. Bu doğumum toplam 7 saat sürdü ama ben toplam 10-15 dk cok sancı çektim. Ve dogumhaneye girer girmez 5 dk da dogurdum 🤲 sizlerinde duasıyla tabiki. Kızım 3.395 kilo 49 cm le dogdu. Devlet hastanesinde dogum yaptim. Doktorlar ebeler cok cok iyiydi ,Allah hepsinden razı olsun. 🤲 bu arada ilk ağız sütüm hemen geldi ama normal sütüm gelmedi hemen. Damla damla geliyordu sütüm resmen. Kızım doymadıgı icin ağliyor ve uyumuyordu. Hemşireden mama istedik. 2 defa mama verdik kizima. 24 mayıs pazar sabahı saat 9 da eşim gelip çıkış işlemlerimizi yapıp evimize geldik. Ve hemen sıcak duşa girdim. Bol bol su ictim ve 3-4 saat sonra sütüm geldi şükür. 🤲 şimdi kucagimda emerken yazıyorum dogum hikayemi 💗😊 dikişim olmadiğı icin cok rahat hareket ediyorum. Kanamam az oluyor. Hastanede cok yürüdugüm icin ve cok squat yaptigim icin sadece bacaklarim ağrıyor 😂
Rabbim tüm hamilelere kolay ve hızlı doğumlar nasip etsin inşallah. 🤲 2.doğum daha kolay oluyor diyorlardi gercektende 2.doğumu yapacaklar hic korkmasin. 😊