Hacerozdemir Kizlar doğum yapipta sarılığı geçmeyen var mı oğlumun karaciger yada teoitlerinde bişey var dedi oranı 10.7 işin tedavisi gerek yok dedi ama geçmemesi iyi değil 24 gün olmuş dedi
DilekNesil Hacerozdemir Gecmis olsun. Degeri cok yuksek degil. Bizimki yuksekti bir gun hastanede yattik. 3. Ayda gecti sariligi. Uzayan sarilik dedi doktor. Yavas yavas geciyormus.
2_bwbik Hacerozdemir canım benim kızımda sarılık olmuştu 1 hafta gece gündüz 2 saatte bir mama veya süt takviye verip geçirdik sukur
Nilll Hacerozdemir benim gorumcemij çocuğunun 3 aya yakın sürdü herhangi bir problem yoktu kaç doktora gitse de hepsi süt sarılığı dedi umarım sizde atlatirsiniz. Bizim orda çocuğu güneşe tutarlar sarılığı geçsin diye. Sizde mesela koltuğun üzerine güneş vuruyorsa oraya koyabilirsiniz biraz inşallah atlatirsiniz.
Papatyali Hacerozdemir kızım sarılık olmuştu 3.aydan sonra geçti uzayan sarılık oluyormuş değeri 18in üstüne çıkmazsa bişey olmuyor diye biliyorum
gamzosgamzos Canim sutun yetiyormu acaba benim bebisimde oldu malesef sutum yetmiyordu mama takviyesi yaptik ama sadece gunde 1 kere 30cc ve onun haricinde en az 2 saatte bir emzirdim sariliktan dolayi uyanmiyordu zorla uyandirip emziriyordum
Pamuk123 Hacerozdemir Canım hemşireyim oğlumun sarılığı tam 2.5 ay sürdü şöyle söylim sarılığın en kritik dönemi yani Allah korusun vücutta hasar bırakacağı dönem ilk 10 gündür 10 günden sonrası uzamış sarılık kabul edilir vücut artık alışır geriye kalan tek şey altındaki sebebi bulmaktır mesela bizim ben ve oğlum arasında kan uyuşmazlığı çıktı doğumdan sonra belli oluyor bu uyuşmazlıklardada çok dirençli okuyor sarılık bizim değerimiz 23 lere kadar yükseldi günlerce Işın itedavisi aldı beslenmesi tam olduğu halde geçmedi sonra kendiliğinden geçti sizin var mı kan uyuşmazlığınız?
Hacerozdemir Pamuk123 bir sür 11 tane test istedi sence yapmak lazım ki yoksa para için mi istiyorlar
Pamuk123 Hacerozdemir Şimdi ayırt edici bi sürü tanı var tabi ondan istemişte olabilirler ama içiniz rahat etsin diye iyi bi yenidoğan hocasına gösterin isterseniz üniversite hastanesinde falan
Hacerozdemir Pamuk123 hastabelerden inanılmaz korkuyorm sağlam çocuğu hasta etmek isteniyorum doğum yaptığım hastanede ilk defa hamambocegi gördüm birdaha gitmem ki özel de yaptım dogumumu dusun orası öyleyse diğer hqstabelee nedir
Pamuk123 Hacerozdemir Valla haklısınız insan diyor hastaneye girmeyeyimde nereye gidersem gideyim ama siz annesiniz çok daha iyi bilirsiniz gözlemleyin çocuğunuzu görsel olarak değil sarı görüntüsü bi süre sonra anca geçer fiziksel mental bi sorun yoksa ilerleyen dönemde kontrol ettirirsinz
Pamuk123 Hacerozdemir Sarılık bitmeye başlayınca önce ayaklardan başlar üste doğru geçmeye devam eder biraz zaman alabilir ama güçsüz ve uykuya meyili varsa aksatmayın karaciğer enzimleride yükselmiş olabilir