Rabia95 Sanırım göbeğim büyüdüğü içim ama apandisit ameliyatımın olduğu yer kaşınıyor altı sertleşiyor, göbeğim büyüdükçe gerilimle canınız yanıyor mu? Krem sürüyorum ama özellikle orası kaşınıyor. Apandisitim patalayabilir diye en yakın hastaneye götürmüşlerdi ve dikişlerimi stajyerler yaptı, 2 sene geçti hala 4 büyük dikiş izi ve bu aralar kızarık. Ne yapabilirim sakıncası var mi?
Burcuyildiz Rabia95 merhaba, benimde apandisit ameliyat izi ve 2 kere sezeryan gibi açık ameliyat izim var, biraz kaşınıyor tabi, geriliyor ağrıyor ama çokta değil, karnımdan 3 kere amaliyat olduğum için yada ben alışığım dert etmiyorum,
caglanurr Rabia95 merhaba benimde var normal dikiş atılmıştı 5 yıl oldu hala kızarık ve öyle kocaman ki hiç geçmiyor zaten neden estetik dikiş yapılmadı onuda bilmiyorum arada benimde kaşınıyor hamile değilkende kasınıyordu ben sıkıntı olacağını sanmıyorum
bburcu Rabia95 ben geçen yıl oldun ameliyat. Neredeyse geçmek üzere. Ama hamilelikte ilk ameliyat izi olan yerlerden çatlayıp kızarmaya başlıyormuş
Rabia95 Burcuyildiz özellikle onun altıda sert bebek mi bilemedim, doktorda hep sağda bakıyor karnıma 15 haftalık olduk. Bilemedim ne olduğunu, bu haftalarda bebek kendini belli eder mi? Zayıfım bide göbeğim yoktu normalde bu son 3 haftada çıktı. Ama bebek mi başka bişey mi anlamıyorum 🤷🏻♀️
Fnur1995 Ben büyük bi batın ameliyatı geçirdim uzun bi dikişim var karnımda 31 haftalık hamileyim ama dikişim hiç acımıyor gerilmiyor bence siz genel cerraha gösterin bi dikiş yerlerinizi belki ameliyat yeri fıtığı oluşmuştur
Rabia95 Fnur1995 ya öyle bi ihtimal mi var, bilmiyordum. Ultrasonda vs anlaşılacak bir şey değil dimi? Doktorum bebeğe bakarken anlamaz mı?
Burcuyildiz Rabia95 siz ameliyatı yakın zamanda mı oldunuz, o yuzden o sertlik olabilir, ben 1 sene içinde 2 ameliyat, sonra hamile kaldım, fıtık olsa hamile kalmadan önce de ağrırdı diye düşünüyorum. Karın illaki geriliyor, bebek büyüyor ve gazda cok oluyor.
Fnur1995 Rabia95 genel cerrahinin alanına giriyo ameliyat yeri fıtığı ultrasonla ve elle muayaneyle bakıyolar geçmiş olsun canım
Rabia95 Burcuyildiz 2 sene oldu yaklaşık, ama dikişlerim çok geç iyileşti 1 ay yatırdı beni doğrulamadım, normalde apandisit ameliyatı olup ertesi gün kalktık diyen bir sürü kişi var. Doktorda o zamanlar sorun yok vs demişti.
Burcuyildiz Rabia95 bazen iyileşme süreci, ağrı çekme biçimi insandn insana farklılık gösterebilir, çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum, ama gittiğinizde doktora bir sorun bakalım ne diyecek. Benim doktorum ben sormadan söyledi izi görünce, gerilme ve agrı yapabilir dedi.
Rabia95 caglanurr inşallah problem olmaz, bana da neden böyle bir iz bıraktıklarını anlayamadım, bide beyaz tenliyim. Orda duruyor kocaman
Rabia95 Burcuyildiz o zaman bende sorayım, daha etkili bi krem kullanayım. Çünkü kaşıyınca hem acıyor hem de dikiş olduğu için dokununca bi huylanıyorum. Teşekkür ederim 🙏🏻
caglanurr Rabia95 aynen ben sorduğumda apandisitin patlamıştı seni zehirlemeye başlamıştı ondan estetik yapamadık demişlerdi çok saçma geldi bana
Cigdemveminik Rabia95 canm bnde 2015 de apandist ameliyatı oldm ğstelk patlamştı baya büyk ve uzun dikişim var bnmde çok kaşınıyor doktorum normal demişti vücutta dha öncedn gelişmiş bir yara varsa önce orası hassaslaşırmş bnmde dikiş görüntüsü gerginlk oldkça büyüdü gbi geliyo bna ama korkma bişy yoktur kaşnması fazlaysa bepantol felan sür bnce
Rabia95 Cigdemveminik benimki de kabardı gibi, bi göstericem bepantolde etkili baya yasak bitince alırım inşallah 🙏🏻
Deryaserkan Bende 21 haftalık ken apandisit ameliyatı oldum tam göbeğimin üstündeki yer kabardı sorun yok diyorlar doktorlar anlamıyorum yanı
Rabia95 Deryaserkan benim doktorum da yeni mi bu dedi yok 2 senelik dedim yeni gibi duruyor dedi, başka bişey demedi