Buse0911 canım tokluk şekerin mi açlık şekerinin değeri mi yazdığın. Yüksek çıkmış.
Benim 50′lik glukoz da tokluk bakıldı 161 çıktı yüksek doktorum açlık şekerin de yüksek çıkarsa diyet ya da insülin iğnesi demişti. İki hafta sonra açlık şekeri vereceksin 100′lük glukoz yaptıracaksın demişti. O iki hafta içerisinde yediklerime dikkat ettim beyaz ekmek tüketimini, pirinç makarna karbonhidrat tüketimini,hamur işlerinden tüketmedim. Özellikle hazır meyve sularında şeker oranları yüksek oluyormuş. Çikolata yemeği falan bıraktım. Çünkü gebelik şekerinin riskleri var o yüzden boğazımı tutmak zorundaydım. O süreçte pirinç makarna yerine bulgur tükettim, tam tahıllı ekmek tükettim, hamur işi tüketmedim, süt ve süt ürünlerini yağsız ya da az yağlı tükettim protein ağırlıklı beslendim kesinlikle tatlı yemedim uzak durdum, yeşillik tükettim ve günde bir porsiyon meyve yedim. İki hafta sonra açlık şekeri için gittim verdim sonuçları bekledim o an geçmek bilmiyordu alır almaz doktorun yanına gittim dört değerin de normal o süreçte naptıysan devam et dedi işe yaramış diyet ya da iğneye gerek yok dedi içim rahatladı. O şekilde devam ediyorum yesem bile haftada bir dozunda abartmamak şartıyla