Aydm Kızlar ya biliyorum biraz saçma ama tuzlu bir yemek yedim ,birşey olmaz diye ,salaklık ettim. Birşey olur mu sanki biraz başım ağrımaya başladı. Ne yapsam acaba tavsiye verin ne olir Zararı olur mu bebeğe.
Hayraz Aydm tansiyon şeker karaciğer emzimlerim.yuksek tedavi görüyorum şuan 32 haftada.. tuzlu yeme iyi değil.. tansiyon bebeğe zarar verir.. bol bol su iç salatalık ye.. tuza dikkat son aylarda hiç bisey yapmasa bile ödem yapıyor.. basın tansiyon yüksekliğinden ağrır.. yarim limon eline al em.. ayaklarını yüksekte tut. Uzan.. dinlen..
brnr09 Aydm tansiyon çıkarsa limonlu su İçin yarım saate 2-3 birim düşürüyor. Benim bi kere gebelik öncesi olmuştu 14-9du içtim yarım saat sonra falan 12-7 olmuştu
Selimerve Aydm en fazla tansıyonun oynatır ama fazla tuz yememeye bak mesele ben com tuzlu yerdım detaylı ultrasonda bebege gıden ıkı damardan bırının kan akısının duzensız oldugunu gorduk ve bunun sebebıde cok tuzlu yedıgım içindi ve buda bebegın gelişimini gerıleyebılır ve sana ödem yapabılır şişersin dedı ve ondan sonra tuzu cıkardım hayatımda ama dogum yaptıktan sonra boyle 10 paket cıps yemek ıstıyorum😂
Muberraonur Selimerve canım bende de plesantadaki damarda direnç gördü doktor gelişim geriliği var 1hafta dedi fazla da tuzlu yememiştim aslında hep yediğim gibi normaldi sadece tuzdan dolayı mı olurmuş ki o 😕
Selimerve Muberraonur yanı tuzdan dolayıdır ben. Demedım tuz yedıgımı doktora kendı anladı hemen demekki tuzdan dolayımış yanı tuzu tamamen yememek gerekıyormuş 😏doktorum oyle soyledı ama kısıden kişiye degısır mı bılemem
Degisken Selimerve benimde durumum aynı ama tuzdan demedi dr . Zaten tuzda öyle aman aman yemiyorum.coraspin verdi
Muberraonur Selimerve olabilir bak her doktor bilemeyebilir bunu bende çok fazla yememeye çalışıyorum tuzlu inşallah sağ sağlim alırız yavrularımızı kucağımıza 🤰🏼👼🏻🥰