Bebeto Arkadaşlar merhaba 🌞 Doğum sonrası yatırılan 600 tl ydi diye biliyorum ama 200 tl ye düşmüş.. bilgisi olan var mı bu konuda?
KumruZeynep Bebeto Nasıl oluyor nerden bilgi alıyoruz acaba bn SGK yı aradım çalışan annelere dediler
cemileanlar Ylzartk zaman aşımı varmı acaba ben 2016 da ikinci oğlumu dogurdum geçmişe dönük para alabilir miyim
Busraaytac KumruZeynep doğum yaptıktan sonra bildiriyorsunuz her ilçede olan aile bakanlığın merkezimiydi bişeydi unuttum şimdi 😊 birinci çocuk 300 ikinci 400 üçüncü 600 tl para postaneye sizin adınıza yatıyor
Miniksehzadem KumruZeynep yok canım çalışan çalışmayan her anneye veriliyor. bende gecen hafta sordum bağlı olduğun semtin sosyal hizmetlerinden hallediosun. Occuk doğunnca hemen kimliği çıkarıp tc siyle başvuru formu dolduruosun. Sadece ANnenın olmasına gerek yok baba babanne anane de formu doldurmaya gidebilrmjs. Para PTT ye yatio ama sadece anne cekebilior. 300 lira ilk cocuj icin dogum parası. 150de süt parası veriliyor. Ama sut parası için hastanenin bildirmesi lazım sağlık bakanligina onun takibini sen yapicaksin özel hastaneler çok ugrasmiolarmis. Sağlık bakanligini arayıp kontrol ediceksin. Süreç böyle ilerliyorMuş.
Heyecanlarim Kibarbaby evet her anneye, ben yurtdisindayim, ben de yararlanabiliyorum sadece türk vatandaşı olmak yeterli, nerede hangi ülkede yasadigin ya da ne iş yapıp kazancının ne kadar olduğu önemli değilmiş, bizzat baskonsolosluga sordum.
Busraaytac Kibarbaby evet her anneye veriliyor sağ doğum yapan her anne bebeğin nufüs cüzdanı ve sağ doğduğuna dair hastane belgesiyle başvuruyor iki ay içinde yatıyor para 2 sene önce kızımda bu şekildeydi. Şimdide değiştiğini sanmıyorum ama bi araştırmak gerekir
Ecemk BraDuman çalışannamneye ayriyeyten bir kereliğine veriliyo sanırım 200 lira. Bende öyle biliyorum. Ama diğer verilen herkese veriliyo ondan eminim. Birde bakım çantası mı ne gönderiyolarmış eve 🙄
cemileanlar biiiidamla suan yine hamileyim açaba doğumdan sonra başvuru yaparsam ikisini bir alabilir miyim
sydv Her anneye veriliyor aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuru yapılıyor bakanlığın olmadığı yerlerde kaymakamlıklarda bulunan sosyal yardımlaşmalara 15 Mayıs 2015 ten sonra doğan her çocuğa veriliyor nüfustan kimliğini çıkarınca bilgi alabilirsiniz ☺
sydv CerenErenAnkarali Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüklerine sosyal hizmetlere ve sosyal yardımlaşmalara yapılıyor kimliği çıkarken nüfusun yönlendirmesi lazım ☺
sydv 200 tl olan başka bi şeydir bu doğum parası henüz değişmedi devlet ya 300 e sabitler ya artırır düşme yapmaz 😉