Merhaba anne adayları 21.05.20 de planlı spinal sezeryqnım vardı kısaca bahsetmek istiyorum. Sezeryan öncesi sabaha kadar korkudan uyumadan sabah hastaneye uykusuz gittim.Yatiıl işlemlerinin ardından ameliyathaneye gittiğimde spinalim iğnesinden korkuma ameliyathaneyi birbirine kattım maalesef ama yasamayan bilemiyor işte kalçadan yapılan iğneden bi kan aldırmaktan kesinlikle farklı değil ve acısız bişi iğnenin ardından ilaç verildiği için hiç bir sekilde acı hissedilmiyor kesinlikle ödlek birisi olarak söylüyorum bunu🤣.Uyuşma ortalama 2-3 dakika sonra tamamen gerçeklemişmiş oluyor ve hiç bir sekilde ağrı acı hissedilmiyor ameliyatta fakat dokunma Hissediliyor bebeğin çıkması esnasında yukarıdan bi baskı uyguluyorlar o hissediliyor kesi yada dikişle ilgili bir acı hissedilmiyor.Buraya kadar panik korku yaşamasaydım gayet kolaydı ameliyattan sonraki 2 saat zor geçiyor cünkü uyusukluk gitmeye baslayınca acılar hissedilmeye baslanıyor ama o zamanda iğne yapılmaya başlanıyor. Spinalin avantajı agrı sızı içinde uyanmıyorsun bebeğin doğumuna şahitlik ediyorsun .Benim için Zor olan kısım ilk yürüyüş ve sezeryan spnrası verilen serumun yaptığı agrıydı onun dısında sezeryan korkulacak kadar zor değil.Tüm hamilelere hayırlı doğumlar diliyorum