Busraasafekinci 36-37 haftalık anne adayları, yalancı sancılar başladı mı? Bu sancıları nasıl hissediyorsunuz? Bende adet sancısı gibi bazen de Rahim ağrısı gibi hisler oluyor sanırım bunlar yalancı sancı.
Biranne00 Busraasafekinci 36+4 haftalık gebeyim benim de tarif ettiğiniz gibi adet sancısı şeklinde ağrılarım oluyor zaman zaman ama çok kısa sürede geçiyor. Birde bir kaç gündür karnımda sertleşmeler oluyor zaman zaman karnıma dokunduğumda poposumu sırtımı tam olarak bilmiyorum ama sertleşiyor elimle biraz toplandığı yeri okşuyorum ve geçiyor 🥰
damlanne Busraasafekinci canm kasık agrısı ve adet olucakmış gibi agrılar var ama bence bunlar yalancı sancı değil doktor normal dedi 😇
Gul-08 Busraasafekinci ben 35+3 üm, bi haftadır ara ara özellikle sabahları adet sancısına benzer ağrılarım oluyor 2 gün önce sordum doktoruma çok normal rahim kendini doğuma hazırlıyor, korkma dedi, 3 hafta sonra 2. sezaryenimi olacağım bu arada
Busraasafekinci Biranne00 bende de aynı şey var bugun özellikle karnıma hep baskı yaptı, karnımı itiyor gibi. Sertleşmede çok fazla olmaya başladı. Yarın kontrol var bakalım durumlar nasıl
Busraasafekinci Biranne00 YlmzSYlmz damlanne Ağrıyı tam olarak tarif etmek çok zor. Birden karın bölgenizden rahminize kadar olan kısım tutuluyor sanki, rahimde hatta makat kısmında zonklama şeklinde Bi sızı oluyor. Dayanışmayacak Bi ağrı yok, karında da sertleşme oluyor sanki bebek kendini sıkıyor sıkıyor bırakıyor. Sıkarken tüm organların da sertleşiyor aynı zamanda. Eğer bunlar yalancı sancı değilse yalancı sancı tam olarak nasıl gelir. Ben korkmaya başladım 😭😂
YlmzSYlmz Bu gece ıtibari ile 36+6 günlük olduk yarın kontrole gdcz. Sancı dedıgınız gibi adet olunca olan sancı gıbı hafif belden ve kasık tan hıssdyrm ben bıde asırı sertlesme oluyor. Bebek toplanıyor nst de sancı cıkmstı 34 ncu haftada bn hısstmıyrdm daha 1 hfta Snra geri gttm bu sefer kasılmalarm vardı norml dedi doktr bakalım yarın ne dıcek.
YlmzSYlmz Busraasafekinci canım bn onceden 26 haftalık erkn dogum yptm. Dogum sancısını çektim 10 gun boyunca nasıl sıddetli bi agrı biliyorum onu ha bu agrılara bızde ayak sancısı deniliyor. Hafif ve gecici cunku oncekı sancı cok farklı ve bu agrının kat ve kat fazlasıydı gercek sancı nasl ogrendm ama yalancı sancı bnce bu cunku annmler fıln öyle diyor yoksa bnde tam olarak nsl Bı agrı blmyrm.
YlmzSYlmz Busraasafekinci ta 13 haftada acılma vardı kanama ile 26 haftaya kadar ılacla idare ettim. O zaman hem grıp olmustum hem sancım vardı bnmde ilk dogumum oldugu ıcın sancı nasıl bisey bılmıyrdm tabi ilk basta normal agrılarm zanndyrdm. Bir de gttgm doktr sakın alttan muayene ettirme demstı bana Bı gece cok kotu olmustum devletn aciline gtmstm alttan bkmk istedi bnde kabul etmdm kanama cogalır diye. Meger o zamanda bebek dogum kanalındayms etraftakılere soryrm dogum sancısı nasıl olur tabi hafiften oluyrdu ilk 1 hfta herkes dedi boyle olmz dogum sancısına dayanamazsın ama sancı cekıyrm bn kimse farkında degıl. En son atesim 38 derece oldu öksürük arttı sabahı zor ettm. Baska özele gttm baktı direk dedi acılma 4 cm olms bebek kanalda bn bu bebegın riskinı goze alamm dogurtmam dedi cunku yasama ihtimali dusuk niye bugune kdr bktrmdn ddı bnde doktrm onermıyor du bnde ondn bktrmdm ddm iş isten gcmis dedi. Sonra ok meydanı acile gttm artk o kdr dermnm kalmadı ki catala cıkardılar af edrsn erkk bir ebe vrdı muayene ıcın parmağı ile muayene etti acıklıga bktı o an zaten yeter artk bnı öldurun 1 hftadr dayanamıyorum diye aglıyrdm adam dmzmı hocam bebek geliyor bası elime degıyr. Daha Snra 3 doktr dha bktı sancı durursa serklaj yplıcktı guya ilaca basladı lar 3 gun de oyle cektm sancıyı ama gun gun acılma cogaldı ilac ise yaramadı en son onlarda pes etti cunku nisanım gldı hastaneyı inletıyrdm beni ameliyata alin ama kimse dinlemiyor cnku yeni dogan yogunbakım yetersiz onlarda hastanelere haber salmiş hangisinin yogunbakım var ise gelıp alıcak beni bn sezeryan olurm diye son gun sancı dan bisey yemdm halbuki acılma olmus 6 7 cm nafile kimse almzms o halde sezeryana. Bu sefer Baska hastaneye gttm orda 8 9 cm oldu suni sancıda verdiler ustune hızlansn diye o sekilde dogum gercklestı. Hayatım boyunca aklımdan silinmıcek Bı agrı cektm hastanede perdeleri koparmıstm öldurun beni aglamktn dudaklarım gozlerm kurumstu Rabbım kimseye yasatmasn oyle Bı agrıyı uzun oldu k. Bkma canım.
Zuhal_tozlu Bugün gittim doktora 38+3 günlüktük 3.398 gr olmuş kızım gayet güzel ve sağlıklı çok şükür 🙏