Selam hamileler ve hamile olmak isteyenler ( inşallah Allah nasip eder ). 2 yıllık evliydik ve evlendikten sonra hep bebek istedik ama olmuyordu ve doktora gittik eşimde hiç bir sorun yoktu bende de yoktu ama doktor rahim filmi önerdi ve mayıs ayında yapıldı yini de huç bi sorun yok denildi ama az da olsa bi tıkanıklık varsa açılır denildi. Neyse sonra ben bitkisel macun C life aldım ve onu yarım içtim o ay yani eylülde hamileliğimi öğrendim. Hamileliğimi adetime 2 gün kala idrar yolu enfeksiyonu ve bel ağrısı şüphelerimle ögrendim. Sonra 7. Haftada keseyi gördük çok şükür ve hafif lekenmeler yaşadım sizde de olursa korkmayın çünkü bebek iyice yerleşiyo demek ki;) Geldik ikili test kısmına ve 12 haftalıkken ense kalınlığı var dendi ve perinatolog gördü o da CVS yaptı sonuç gelene kadar tabi aşırı üzgündüm her gün ağladım.. ama çok şükür birşey çıkamdı sonra detaylı ultroson da da hiç bi sorun yoktu 🙏🏽 Bu arada ben bodrumda oturuyorum ve doktor sıkıtıntı ve aşırı pahalı olması sebebiyle de Ailemin yanında yani Nazillide doğum yapmak istedim orada da doktor buldum ama ben hep normal doğum istiyordum doktor de bebek iri normal olmaz dedi 20 mayısa gün verdi 38+3 olacaktı o gün ve bence erkendi öe karar veremiyordum. Sonra Kayınvalidemgil Denizlide oturduğu icin onların yanına gittik denizlide de bi doktora danışalım dedik. 18 Mayıs günü 5 de randevuya gittik ama geç kaldık biraz ve o gün hafif sancım olduğu için yine de acilden yönlendirilip bi doktor baksın dedik ve muayene oldum alttan baktı ebe ve doktor nst çektiler bi sorun yok yarın gelin poliklinikte bakalım doğumu konuşalım çatın çok müsait yaparsın bence dedi. Ama bebeğim o gece 12 buçukta doğumu başlattı ipi çekti ve suyum geldi 🤦🏻♀️🤷🏻♀️👼🏻😁 Bende hep hem 19 Mayıs hem kadir gecesi olur mu diye içimden geçiriyordum 🧿🙏🏽 Hemen yine aynı hastaneye gittik (Denizli Özel Sağlık hastanesi) nstye bakıldı az az sancılar başlamıştı ve ebe açıklığın 2 cm oldugunu duruma göre doktorun geleceğini söyledi. Beklemeye başladık ama sancılarım çok arttı gece 3 gibi doktor geldi o da baktı ve bebeğin başı kanala girmemiş biraz zor normal doğum olmayabilir kendini hazırla dedi yine de sabah 8 de duruma göre karar vericim dedi. Ben sabaha kadar sancı çektim 5 dk da bir 100 leri buluyordu sancım. Ama doktr geldi baktı ve sezaryen yapıçaz normal olmaz dedi. Genel anestesi ile oldum bebeğim çok şükür sağlıklı ve çokta iri degildi ama kanala girmediği için böyle gelmeyi seçti..:) 3330 gr 53 cm bir erkek bebeğim oldu 🙏🏽🧿 Hep dua ediyorum isteyen herkese sağlıkla versin Allah ve hamile olanları da sağ salim evlatlarına kavuştursun.. 🙏🏽🧿💙