15 mayıs sabahı belimden bacaklarıma vuran hafif bir adet ağrıyla uyandım. Zamanla dakikalar arası azaldı ve doğum başladığını düşünerek hastaneye gittiğim nst de sancılarım 60 ı gosteriyodu ama açıklık yok dediler bende hastanede kalıp en büyük korkumla yani suni sancıyla yüzleşmek yerine eve geri geldim. Ertesi gün (16 mayıs) hiç bir şekilde ağrı ve sancım olmadı tamamen umudu kaybetmiştim tamam dedim daha zamanı değil sanırım daha beklicem. 17 mayıs sabahı nişanımla beraber bir ağrım oldu düzensiz diye önemsemedim o gün sürekli nişanım gelmeye devam etti agrilarim düzensizdi. Ve ertesi gün 18 mayıs gece yatırmayan ağrıyla sabaha uyandım deli olmuştum artık ağrıdan evde sürekli yürüyüş yaptım hiç oturmadım çünkü sancı ayakta geldigi zaman daha hafif atlatıyodum. Otur kalk hareketleri ve belli egzersizleri yaptım acilmam olsun 2 hafta önceden başladıgım hirmaya devam ettim onun yanında böğürtlen çayı ve dereotu yedim. Akşama dogru ağrılarım dayanılmaz hale geldi 1 dk sürüyodu ve çok sık geliyodu en son saat akşam 6 ya doğru annemle beraber hastaneye gitmeye karar verdik eşim evde kaldı tabi biz yine umudu kestigimiz icin yine eve geri döneriz diyoduk. Nst ye girdikten sonra açıklık muayenesi icin masaya aldılar beni ve ebenin bana ilk dediği şey sen bugün neden doktor hanıma gelmedin doğuruyosun sen oldu. Ve orda ince uzunca bir igneyle suyumu patlattı suyum patladıktan sonra herşey daha zor oldu benim için birden gözüm karadı mide bulantım tavan yapmış durumdaydı wc var gibi bırakın beni gidiyim diyorum izin vermiyolar. Nst den sonra toplam 10 dk falan durdum o anda sa suyumdu serumdu imzalardi onlarla geçti. Gelelim doğum anına hastaneye geldiğimde 8 cm açılmam varmış zaten catala yattığımda direk sacları gözüküyo bile dediler ıkınmada zorlandım yalan söyleyemem sizetavsiyem derin bir nefes alıp ıkına bildiginiz kadar ıkının büyük abdestinizi yapar gibi ama daha kuvvetli ben ıkınma konusunda zorlandığımı düşünsemde doktor ve ebe cok güzel doğum yaptığımı söylediler oglum gelirken eli yuzunde geldigi icin biraz yırtığım olmuş yoksa hiç bir şekilde dikişim olmıcaktı bugün 2 gün oldu doğum yapalı ve dedikleri gibi dogum anindaki hic bir sancıyı hatırlamıyorum. Biraz uzun oldu ama herseyi bir bir anlatmak istedim sorularınız varsa cevaplayabilirim