Güzelikllerle hatirlayacagim bir hamilelik ve dogum hikayesini bitireli 3 ay oldu bende buraya yazip birilerine motivasyon kaynagi olurum belki dedim🤗 Çünkü
Ben hep guzel hikayeleri okuyarak basaracagima inandirdim kendimi☺️
Gebeligimde bana sorun olacak hic bisey yaşamadım ne bulanti ne ağrı, zira benim icin rabbimin bir kolayligiydi bence cunku isim dolayisiyla tek yasiyordum eşimden uzakta 32. Haftaya kadar da öyle oldu😟 Yalniz basima oglumla kavusacagimizin hayalini kurarak motive olduk☺️32. Haftada izniimizi alip dogru memlekete oğlumla 🤰🏼
Dogum anina gelince, o gune kadar nasibimde ne varsa o olsun ama, ben normal olani denemek istiyorum diye düşündüm. Oglum sagolsun 40+4e kadar bekletti bizi artik umudum kalmiyordu nerdeyse.. Oncesinde hic belirtim yoktu sadece yalanci kasilmalar. Dedigim gibi umudumu kesmiştim artik cunku doktorum 41. Haftayi bekleriz en fazla demisti.
Ama dogum sabahında 7de agriyla uyandim belimden kasıklarima vuran. Sakin olmaya calistim ilk anlar esime haber dahi etmedim sancilari kontrol etmeye basladim giderek sıklasip siddetlenince duşa girdim esimi uyandirdim kahvaltimizi ettik.Tabi bunlar sanci aralarinda mumkun agri girdiginde dayanilmaz🙃🙃🙃 Bu sirada mide bulantisi kusma ishalde bana eslik ediyor belirtiler tek tek geliyordu.. 4saat sonrasinda agrilar iyice artinca artik gidelim dedim. İlk dogumum cunku bir yandan bekliyor bi yandan acaba gitmeli miyim hissi oluyor insanda. Hastaneye vardik muayenem yapildi ki 4-5 cm açıklık nasil mutlu eden birsey anlatamam. Bu arada doktorum o gune kadar hic cati muayenesi yapmadi bana, onceden yapilanlarin buyuk ihtimal yaniltigini çatınin en musait hale dogumda geldigini savundu hep.
Epidural isteyip istemedigimi sordular. Bu konuda da kararsizdim hep ama o kadar aciklikta orda olmanin bi isaret oldugunu, yaptirm gerektigini dusundum. İyiki de oyle olmus ben memnun kaldim. Epidural agrilari azaltiyor evet ama dedikleri gibi ıkınma hissi kayboluyor dogum gerceklesmiyor gibi bisey yasamadim. Oyle güçlü ikinma hissettimki ebenin bi an once gelip dogumhaneye gecmemizi bekledim hatta. Hazirliklarim yapildi nst de beklerken bi kez daha kontrol edildi acikligim 9-10cm olmustu. Sandigimdan cok hizli ilerlemisti gercekten. Saat 12:48i gosterdiginde oglum kollarimdaydi. Kesi yapilmadi ilk dogumum olmasina rağmen. Ufak siyrik olustu onlar icin bi iki dikisim oldu onu da zaten hissetmedim yavrum kucagimdayken🤱🏼
Toplamda 6 saat suren kesisiz normal dogum seruvenim boylece sona erdi, simdi paşam kollarimda uyuyor.
Dogum hızlı olmasi icin ne yaptin deseniz en cok dikkat ettigim yurumekti dogumdan bigun once bile gayet aktif hareket edebiliyordum. 44 kilo ile hamile kaldigimdan mi bilemiyorum bana zorlugu olmadi hareket etmenin. Bunun haricinde özellikle yaptigim birsey olmadi.
Bizim hikayemiz böyleydi Rabbim herkese hayırlı sağlıklı dogumlar, bebek isteyen herkesede sağlıklı bebekler nasip etsin insallah🤲🏻
Guzel hayal edin guzel olsun hersey🤗 Hep iyiyi hayal edip guzelliklerle hatirlayacagim bi dogum hikayem oldu çok şükür ☺️ Darisi sizlerin başına💓