Selam kızlar😍o meşhur cümleyi kuruyorum hemen (BENDE DOGURDUM😂)21 yaşında 3 senelik evlilik serüveninm sonunda tam 40 haftamda minik 💙Aliyar💙im dünyaya boncuk gözlerini açtı 🤗fazla uzatmadan doğumumu anlatayım ben;gece kasiga saplanıp hiç geçmeyen bir ağrı ile sabah doktora kostum tam 40+0 olmuştuk,doktorum açıklık muayenesi yaptı 5,cm bebeginde olgunlaşmış,hemen yatisini yapalim deyip işlemleri başlattı …kızlar bu arada,devlet Hastanesi’nde doğum yaptım.salgin nedeni ile eşimi ne yaptıysak içeri almadılar hastaneden ..doktorun odasından çıktıktan sonra dışarı eşimin yanına gittim yatisimi yapıyorlar bugün dogucam dedigimde, hem sevinç ,hem endişe ,hem korku hepsini bir arada yaşadı😊işlemler için içeri girmek istedi fakat güvenlik sadece beni aldı onu bırakmadı,doğumdan çok korktugumu biliyordu ,ve korkum yüzümden belliydiki ,güvenliğe iki dakika sadece diyip içeri girdi hemen bana sarıldı öptü gözleri dolmuştu ,korkma dedi morel verdi bana vedalastik….sonra doğum haneye girdim lavman yapıldı lavaboya çıktım geldim sedyeye uzandım direk suni sancı taktılar ,ve iki ünite kan taktılar kan degerlerim 8 in altındaydı çünkü…sancim gelmeye baslayinca ebe suyumu patlatti ve 2 dk da bir geliyordu artık ,(sancı kısmı en zor kısım kızlar bunun için tavsiyede vericem en son) ebe sedyeye çarşaf bağlayıp her sabcida kabız olmuş gibi makata doğru ıkınmami söyledi söylediğini uyguladim açıklık bir kaç ikinmada 10 cm oldu ebeler hayran kaldı gayretime ilk doğumum olmasına rağmen çok iyi ve doğru ikinmama,..ebe geldi doğum masasına alcam aynısı gibi kuvvetli ikinirsan kısa sürede kavusursun dedi ,,bende artık nasıl gaza geldiysem.. gelen ilk sancida var gücümle ikindim tek ikinmayla minik💙 Aliyar💙im kucagimdaydi ..o anda tüm ağrı sancı bitti,kızlar bu arada hemen ellerini emmeye başladı varya görmeniz lazım ebeler gülüyor izin alıp fotoğrafını cektiler 😂kurt gibi açti boncuk gözlüm.😊
buraya kadar herşey iyiydi kızlar ama içerde parça kaldığı için doğum sonrası kürtaj oldum, o doğumdan daha çok zorladı …dikislerim atılirken,oğlumu giydiriyordular karşımda onu izlerken dikiş ağrısı acisi hiç birşey hissetmedim🤗 ,annelik çok güzel bir duygu Allah’ım isteyen herkese tattrsin🤲🏻
Tavsiyeme gelince ;
*Kızlar sancısız gelince vargucunuzle makata doğru ikinin bunu yaparken nefesinizi tutun tuta bildiğiniz kadar.. kendinizi salmayin inanın hem sanciyi hissetmiyorsunuz o an hem de acilmaniz ilerliyor
*Birde hic bir sanciyi boş geçmeyin ,her sanciyi kuvvetli ikinarak değerlendirin,çünkü boş geçtiğiniz her sancı zaman kaybı ve tekrar çekilecek acı olarak geri dönecek.(nekadar gayret okadar çabuk kurtuluş demek )🥰
Benden bu kadar kızlar ,hadi bakalım sıra sizde 🤗