Merhaba sevgili anneler. Size bir şey danıșmak istiyorum, hastaneye gidemiyorum çünkü malum virus var.
Hapla korunurken iliskiye girdim, ne olur ne olmaz diye geri cekme de kullandik. (Geri cekme dedigim gelmeden cok cok once cikti, hicbir sekilde ejakulasyon olmadi yani. Temas eden sperm sadece birlesme sirasinda penisten gelen sıvıdan gelmis olabilir, o da pek yuksek bir ihtimal degil.) Haplardan suphe duyma nedenim sobalı bir eve misafire gittiğimde aynı odada hapları birkac saat birakmis olmam. Sicakta yapilari bozulmus olabilir diye icime kurt dustu gercekten.
Ikinci kutuya gecmeden iki gun once kanamam basladi, ilk iki gün cok hafifti. Normalde agir bir adet dönemi geçiririm, o yüzden yerleșme kanaması diye çok korktum. Sonraki günler ağırlaștı ve adet kanamasında gorulen endometrium tabakasını da gordum. Rahatladım. Soru 1: Yerlesme kanamasini agir geciren ve katı cismi goren oldu mu? Internette hep lekelenme seklinde bahsetmisler.
Kullandigim hap çok fazla yan etki yaptığı ve değistirecek vaktim olmadığı için ve ikinci ay iliskiye girmeyecegim icin bir hafta kullanip biraktim.
Karisik geldiyse soyle yazayim: Ilk kutu hapı bitirdim (21 tane), bir hafta ara verdim. O bir haftalık aranın 4 gununde cinsel birlesme yasadim, 8. günde ikinci kutuya başladım. Ikinci kutuyu bir hafta aldım ve bıraktım.
Zaten duzensiz bir adet dongum vardı ama șubatın bașından beri hiç “adet” olmadım. Bahsettigim adet yukarida acikladigim kanama.
18 Mart’ta iki, 3 Nisan’da bir adet gebelik testi yaptım. Hepsi negatif.
O zamandan beri kilo da aldigim icin belirti varsa bile fark etmiyorum. Cok stresli bir donemden geciyorum, zaman zaman asiri istah ve istahsizlik, depresyon sonucu yorgunluk tecrube ediyorum. Kullandigim ilac yuzunden sık adete ciktigim da oldu, yine strese bağlı olarak bulantım da. 3,5 aydır adet olmuyorum ve gerçekten surekli aklimin bir kosesinde oldugu icin asla rahatlayamıyorum.
Sizin yerlesme kanamanız nasıldı? Ne dusunuyorsunuz? Testleri erken de yapmadim, biri birlesmeden 1 ay digeri 2 ay sonraydi.
Lutfen fikirlerinizi paylasin. Hicbir seyi es gecmemek icin cok uzun yazdim ama gercekten psikolojik destege ihtiyacim var.