Ayseatlas yedi yıllık tecrübem var yardımcı olmak isterim 😁 öncelikle şikayetlerinizi kontrol ettirin. Mesela göğsünüz ağrıyordur, doktora gidin. Bir şey olmadığından emin olun. Ki panik ataksanız zaten çoğumuz turp gibiyiz kabul etmekte zorlansak da😂 panik atağı araştırın biraz, yaşayanların yorumlarını okuyun, ama herkesin sıkıntılarının farklı olabileceğini de göz ardı etmeyin. Ama şu da var ki, çoğumuz benzer şeyleri yaşıyoruz. Nefes darlığı, ölecekmiş hissi, ateş basması, göğüste ağırlık vs. Bunları bi gözden geçirin. En önemlisi bunların hepsinin psikolojik olduğunu kabullenin. Bunu kabullenmek gerçekten zor ama kendinizi zorlayacaksınız. Atak geldiği an, temiz havaya çıkın, nefes kontrolü yapın, bileklerinize kolonya ile masaj yapın, yüzünüzü yıkayın, aklınızı dağıtacak bir şeyler yapın. Ama asla internete girip belirtinizi araştırmayın. Vücudunuzda meydana gelen olayları görmezden gelmeye çalışın. Kalp krizi geçirmiyorsunuz keza beyin kanaması da. Aslında çok da rahat nefes alıyorsunuz. Ama şöyle düşünün. Sabah işe gitmek için saat yediye alarm kurmuşsunuz. Alarm çaldı, uyandınız. Sonra bir bakmışsınız saat beş. Alarm yanlış bir vakitte çaldı. Panik atak da böyle. Ortada hiçbir sebep yokken çalan alarm gibi. Onu susturmak sizin elinizde. Atak geldiğinde hastaneye de gitmeyin. Hastaneye nasıl gideceğinizin planlarını da yapmayın. Ben çok gittim mesela. Çektirdiğim ekgler burdan Almanya’ya yol olur 😂😂 atlatılamayacak bir şey değil çok şükür. Ama biraz sabır ve irade gerek. Biraz uzun yazdım ama yaşadıklarınızı az çok tahmin edebiliyorum ve muhtemelen aynı şeyleri yaşadığımızdan yardımcı olmak isterim. Çünkü damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Allah yardımcımız olsun😊🌸