baharsmom Ben 4 haftalıkken öğrendim TSH yüksek olduğunu 7 lerdeydi benlmki şimdi 18 haftaligim 0,800 lerde doktor iyi dedi ama onlem amaçlı düşük doz kullanıyoruz ilacı kullandığın sürece bir sıkıntı olmaz inşallah
dnayns Snm_07 merhaba benim de 2 hafta önce 2,59 çıkmıştı ama referans değer zaten 0,38 ile 5,33 arası normal diyor. Size yüksek mi dediler?
Snm_07 dnayns Canım sadece düşük doz ilaç verdi doktorum hamile olmadan önce de düşük olarak kullanıyordum
MutluAnnnecik Çok yüksek değil ve ilaçla hemen düzeliyor, ben kronik tsh hastasiyim ilacım içmeme rağmen artmıştı 7 haftalıkken 2ydi 10.haftada 20ye yükseldi birden bire anlamadim doktor dozajı arttırdı her ay tahlil vermem gerektiğini söyledi
turunculuanne Ceydaaaaa ay 20falan çok yüksek ya allah korusun gebelikte çok önemli. İnşallah canım ya allahtan erken farkettik daha gazla yükselebilirdi
turunculuanne Evita evet üst sınırdaymış değerim ama keşke daha önce farketseydik diye üzüldüm, ilk 3 ay beyin gelişimini olumsuz etkiliyor çünkü😔 kısmet böyleymiş ya
Evita turunculuanne ne kadar zamandır yüksek olduğunu bilmiyorsun ki. Bir de böyle olması kesin bişey değil, o riske maruz kalacak kadar yüksek de değil. 20 lerden falan bahsediyorlar oluşması için. Bence şu an geçmiş bişeye kafanı takma, hem de belirsiz olan.
morsunbul95 turunculuanne nerdeyse 4 ayına girmiştim ve Dr fark etmedi 😤 tesadüfen Instagram’da bir hamile sayfasında bir bayan sormuştu o an içime kurt düştü Allah işte gösteriyor. Hemen bı kan değerine bakiyim dedim 9 mus TSH Dr msj attım . Ne derse beğenirsiniz “ k.bakma canım yogunlukdan atlamışım bı dahiliyeye yada endokrinoloji bölüme git diğer ay görüşelim dedi ” 😠😠 Bende “ size muayene olmak için 300 tl para öderken iyiyiz. Ama bir kan sonucu için kalkipda benim mi fark etmem gerekiyor. Biz bu saatden sonra sizinle hiç görüşmeyelim dedim ” Eşimin çalıştığı firma büyük bir şirket ve özel hastane ile anlaşması var bu durumdan dolayı eşim işyerinde yetkililere hastane için şikayetçi olmuştu . Hastanenin yetkiliside beni arayıp özür dilemişti 😤😤
turunculuanne morsunbul95 ay çok kötü olmuş ya, sen bilmeyebilirsin 9 un tsh için yüksek bir değer olduğunu. Bir de doktor kadın doğum doktoru sonuçta en bakması gereken şeylerden biri gebelikte tiroid 🤷♀️ Neyse ki ucuz atlatmışsın canım
baharsmom morsunbul95 hamile olunca ilk bakılan değerlerden biri nasıl atlaya bilmiş ya daha dikkatli olması gerekirken
Glcnblgl Snm_07 benim 3,22 idi 4 ten sonra ilaca başlıyoruz bukadar artıştan bişey olmaz dedi. Metabolizmayı yavaşlattığı kesin tabi
Snm_07 Glcnblgl valla bilmiyorum canım metebolizmadan kaynaklı olabilir 3bucuk aylıkken bsladı doktor hamilelikten öncede bir dönem kullanmıştım
morsunbul95 baharsmom kesinlikleee ve benim bebeğimde gelişim geriliği vardı 2 haftaya kadar geriledi. Dr degistirdim ilaca başladım şimdi bebeğimde bende gayet iyiyiz 🙏🙏
dilanhayat27 turunculuanne ben düzenli kullanmadığımdan yükselmiş canım inşallah hepimiz saglikla aliriz kucagimiza yavrularimizi