Hulyya Meraba kızlar öncelikle rabbim herkesin bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin🙏 üç gün oldu doğum yapalı sezeryan ile yaptim yanlız sütüm gelmedi hala doktor sütun gelsede gelmesede emzir sonrasında mama ver çok az dedi şekeri düşer yoksa dedi aynı şekilde ilk günden itibaren bu şekilde yaptık eve geldik taburcu olduk artık bebeğim göğüsümu hiç almiyo reddediyo açlıktan çok ağlıyo mama verirsek anca önce uyuyo ne yapacagimi şaşırdım bu durum beni çok üzüyor ya bebeğin mamaya alışır sütüm gelsede emmek istemez diye içim içimi yiyor 😥
TwinsmomDA Hulyya 3. Gün geldi yemekle Rezenyele çayla alakası yok öyle diyenlere Gül geç 😁 sıcak duş ve masaj yaparak sütünü indir benim ebem öyle yaptı 2 gün boyunca sonra damla damla topladık sonra çoğaldı
Arinna Hulyya Canım hemen ılık duşa gir duşta göğsüne masaj yap. Sıcak havluyu ser göğsünün üstüne çıktıktan sonra duştan. Ve sağma makinesiyle sağ gelir
Mekamu Hulyya benim 4.gün geldi. O zamana kadar mama verdim. Ama makina kiraladık pompalayarak getirdim sütü. Şimdi yine geceleri Mama veriyorum gündüz süt.
AysaRuzgar AysaRuzgar benim de ilk doğumumdu. Stres yapmayın bol su için☺️ Sağlıkla büyütün yavrunuzu🌸
Aysegul012 Humana still tea icmistim ben ilk dogumumda. Bikac saat sonra sütüm gelmisti pompayla da duzenli olarak sagdim bu surecte emmese bile cok faydasi oldu sutun inmesinde
Gratel Gelmiyor gibi oluyor ama elinizle göğsünüzü sağar gibi sıkın damla damla sarı kolostrum gelecek onu çay kaşığı ile bebeğe verin daha sonra süt geliyor
Crniknc Hulyya canım bende sezeryan oldum geçen hafta pazartesi günü ilk gün almadı göğsüme mama damlatarak biraz beslenmesini sağladık ama ben sürekli göğsümü vermeye çalıştım alsada almasada ertesi gün 1 2 kere tuttu emmeye başladı süt yoktu az bi sıvı geliyodu ama yeterli olmuştu şekeri gayet iyiydi o bile yetiyor şekerini dengede tutması için 3. Gün biraz alıştı emmeye ama tam gelmedi 4. Gün tam sütüm geldi ve emmesi güçlendi ben emzik verdim geceleri emmesi gerçekten kuvvetleniyor şuan gayet güzel süt gelmeye başladı pes etme sakın ağladıkca uyanık oldukca sürekli emzirmeye çalış ağlasa bile göğsünden ayırma ben o şekilde tutturdum sakın pes etme sen verdikçe sütün artacak inşallah tez zamanda sütünde çoğalır emzirirsin bebişini 🙏
Siyahbeyaz Bende 11 gün önce sezaryen oldum canım ilk 3 gün sütüm neredeyse hiç yok denilcek kadar azdı mecbur mama veriyordum bi arkadasım sayesinde sütüm şuan inanılmaz çoğaldı bestlak damla die doğal damla var canım eczanelerde şiddetle tavsiye ederim ben o damlayı sadece 2 gün kulandım bıraktım okadar çoğaldı ki bebeğim uyurken bile sütüm akıyor tişörtüm ıslanıyor o derece inşşalah yardımcı olurum allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin♥️
Esarikay Siyahbeyaz hayırlı olsun canım. Ben emzirme akademisinde öğrenmiştim. Sütün durduk yerde akiyorsa o önsüt fazlaligiymis. O sütün kalorisi düşük yağsız sütmüş. Benim de öyle oluyordu. Ebe ilk o damlayan sütü 2 dakika elinle sağ boşalt sonra bebeği emzir ki arkadaki yağlı sütü emsin çenesi yorulmadan demişti. Bebek o sütü emerken yorulduğu için yağlı sütü cekmeden uyuya kalıyormuş. O da kilo alımını yavaslatiyormus. Ben öyle yapıyorum önce biraz elimle sagip sonra emziriyorum. Biz 2 aylık olduk. İlk ay 900 gr almıştı 2. Ay 1.2 kilo aldı böyle yaptıktan sonra
Esarikay Hulyya ben doğum yapar yapmaz gelmişti canım bende sezaryen oldum. Göğüslerin dolu ve sertse belki tikaniklik vardır. Hastanedeki elektrikli pompayla denediniz mi? Evde kullanılan elektrikli ya da manuel pompalar hastanelerdeki kadar randımanlı değil. İmkanın varsa hastaneye gidip bir sagmayi denesen