*bebeğimin cildi hassas ve pütürlükler olmuştu egzama dedi doktor kortizonlu su verdi, biz Mustela Stelatopia krem kullandık direkt geçti her eve lazım birşey bebek için nemlendirici yani
*Yine mustelanin Bebek yağı çok güzel temiz içerikli ve saf kokulu
*D vitamini olarak pedia d kullandık, gaz falan yapmadı tadını da sevdi
*Gaz damlası biogaia ve Alle Viando kullandık, Alle Viando şuan kabız olduğunda kullanıyorum hala
*Demir kan damlası sağlık ocağı veriyor ücretsiz ama içinde paraben var ve çok gaz huzursuzluk gibi etkileri olduğu söylendi kullanmadık biz Bestiron aldık
Bazı anneler kullanmak yerine pekmez veriyor bebeğe kesinlikle aynı şey değil pekmez demir ve kan takviyesi sağlar belki ama bebegin ihtiyacı kadar değil ve demir eksikliği çok kötü sonuçlar doğurabilir
*Sadece anne sütü ile beslendiğimiz için ek gıdaya 180 gün dolunca 6. Ayda başladık sebzeler ile
*Çok oyuncak almadık, hışırtılı ve yumuşak oyuncakları seviyor
*Diş kaşıyıcı mutlaka evinizde olsun
*Ateş ölçer, su termometresi mutlaka olmalı
*Hametan pişik tedavi kremi
*Emzik vermek istemedim bebeğime 4. Aydan sonra beni emzik yapınca denedim almadı birçok marka denedim ama almadı
*Uyku tulumu edinirseniz rahat uyur
*İlk ayı atlattıktan sonra mutlaka uyku öncesi rutin oluşturmaya çalışın mesela her uykudan önce kucağınızda şarkı söyleyebilir, lambayı kapatip perdeyi çekebilirsiniz, üst değişip alt alabilirsiniz gibi bunu yapın ileride siz rahat edersiniz
*Bol bol kucaklayın koklayın kucağa alışır diye korkmayın hepsi geçici
*Doğumdan sonra kimseye kulak aşmayın tamam diyin ama kendi bildiğinizi yapın kimsenin sizi kirmasina göz yummayın içinize atmayın sizin ve bebeğinizin sağlığı için huzurlu mutlu olmanız lazım
*İlk ay saatte 1 emzirdim ilk hafta sarılık olduk, siz 2 saati geçmemeye çalışın sarılık olmaması için ve her istediğinde emzirin
*Sabrınız tükendiğinde nasıl bir mucize ile karşı karşıya olduğunuzu hatırlayın, derin bir nefes alın sakinleşir herşey geçecek ❤️