Şimdi kızlar ben başlı başından belli normal doğumdan korkan bir insandım ama alnımıza ne yazıldıysa o an onu yaşıyoruz , ilk başlarda özele gidiyorduk henüz doğum paketi almamıştım ama sonradan baktık altından kalkamıyoruz özelin , şehir hastanesine devam ettim herşeyi çok güzel çok temiz bir hastane gercekten bundan hic kuskunuz olmasin ozel hastaneden hic bir farki yok diyebilirim oyle duzenli bir doktorumda olmadi hangisi denk gelirse ona gittim bunuda belirteyim 😊 sadece şu zamnda koronadan dolayı yanınıza refakatçi alınmıyo tek bebeğiniz ve siz oluyosunuz zaten hers3y normalse 1 gün kalıp çıkarıyorlar , şimdi gelelim hamilelik ve doğum sürecine bebeğinin başı aşağıda olduğu için normal doğum diye söylendi devlet hastanesi olduğu için zorunlu kalinmadigi surece sezeryana alınmıyo, açılmam olsun diye 37. Haftamdan sonra hurma yedim plates topu aldırdım eşime onunla evde egzersizler yaptim ve ben bunlarin faydasi olduguna ınanıyorum 41. Haftamda sicak dus aldim belime bebek yagiyla esime masaj yaptirdim cunku suni sancidan cok korkuyodum eğer sancim gelmeseydi suni sancıyla doğum basliyacakti ve o gün plates topunda ileri geri dairesel şekiller yaptım, sabaha doğru karnımda bi ağrı girdi belimden kasiklarima doğru vuruyodu ama dayanılmayacak gibi değildi eşimi uyandırdım sıcak suyu hazirlamasini istedim tekrar duşa girdim duştan cikinca ağrılarım yavaş yavaş şiddetlendi ama 5 dk bir geliyodu artık dayanamıyorum tek isteğim tüm sancimi evde çekip orda suni sancı almamakti ama dayanamadım en yakınımdaki hastaneye kontrole gittik çatala çıktım alttan muayenem yapıldı 4 cm yatışın yapılsın denildi ben kabul etmedim çünkü kontrollerim şehir hastanesinde olduğu için imza atıp eve gelmek istedim tekrar eve geldiğimizde bir büyük leğenin içine sıcak su doldurduk içine oturdum belime masaj yaptırdim eşime daha sonra sancılarım tekrar şiddetlenince kayinvalidem boule olmaz gidelim b3lki bebeğe bisey olur dedi o yüzden hastaneye gittik tekrar muayene edildim 6 cm açılma var çok güzel hemen yatış denildi saat 11.5 da yatışın yapıldı net ye baglandım ama sancılar bir gelip bir gidiyordu 5 / 10 dk da bir gelip acilmama bakılıyordu bundan korkmayin kızlar krem kullanılıyor ilk başta urperiyosunuz ama acıdan değil o an ister istemez oluşan bisey , daha sonra nisanım gelmemişti sürekli alttan muayene edilmekten nisanimi onlar getirdi tekrar açıklama bakıldığında 7 cm denildi ama zaman geçmiyordu inanın, daha sonra suyunda gelmeyince artık çubuk yardımıyla suyumu patlattılar bunuda hissetmedim çünkü kendi sandım yeterliydi ve sonda takip idrarim boşaltıldı bunu bile hissetmedim çünkü insanın o an yavrusuna kavuşma ümidi vardı sürekli rabbi yerdir okudum her sancı geldikçe, ve summessebila duasını okudum , en son ıkınma isteği geldi ben çığlık attım büyük tuvaletim geldi diye onlar hayır sen öyle hissediyorsun o bebegin kafası çok güzel tatlım ıkın dediler her sandım geldiğinde ikinmam söylendi çünkü acilmam 10 cm di ve sunuda yazmayı unuttum kızlar bu arada ben suni sancıca aldım gerçekten çok kötü birşey sizi korkutmak istemem ama evde sancinizi çekmeyi deneyin korkulan bisey olmadığı sürece suni sancı olduğunda allahım al canımı diyordim ne bebeği ne kendimi dusenemez oldum artık yatakları yumrukladim 😔 her neyse bilmiyorum kaç ıkınmada oldu ama en son kesi atıldı kesi atildigini hissediyosunuz yalan yok ama o an bebegin kafası çıktığında vucududa birden cikiyo o an cook rahatladım ve sonra dikiş işlemim sürdü ama çıkışı hissetmeidm uyuşturucu iğne vuruluyo sonra bir gün kalıp ciktik Allaha şükür 11.5 da yatışın yapıldı akşam 5.5 da kızımı kucağıma aldım kızımın boyu 50 cm kilosu 3.460 gramdı daha eksik şeyler yazmış olabilirm siz sorun ben cevaplarim😊 biraz uzun olmuş olabilir kusura bakmayın simdiden