Tugrafatma Cnm ben hem Doula eğitimlerine hem kendi doktorumun online bebek hemşireleri ile yaptıkları eğitime katıldım. Farklı Videolar izledim. Doğumun temmuz ortası olacak nasip olursa, en çok merak ettiğim ve sorduğum yazın bebek nasıl giydirilir sorusuydu, öğrendiklerimi kısaca anlatayım ; yenidoğan bebek vücut ısısını ayarlayabiliyor, bebek üşürse değil terlerse hasta olurmuş. Eldiven (tırnaklarını kesme şartıyla) ve çorap kesinlikle önermiyorlar, el ve ayaklar bebeklerin klimasıymış biraz soğuk olması normal ve gerekliymiş. Bebeğin üşüyüp üşümediğini göğüs, ense ve sırtından anlayabilirmişiz. Yazın gündüz uyanıkken sadece zıbın altına da istersen kısa şortlardan öneriyorlar, uyurken de üstüne müslin örtü.. Yaz geceleri ise zıbın altına ince bir tayt yeterli oluyormuş. Şortlu kısa kol tulumlarda hem gündüz ve hem gece kullanılabilirmiş. Eğer yarım kundak yapacaksan (ki bunu da özellikle ilk 2 ay çok öneriyorlar) o zaman geceleri altına hiç bir şey giydirmeye gerek yokmuş. Şapka ise gözüne güneş gelmediği sürece yazın kesinlikle önerilmiyor, zaten özellikle emerken kafadan çok terliyorlarmış ve emdikleri sırada ter ile salgılanan hormonun anne bebek bağını arttırdığı için şapka ile kapatılmaması gerekliymiş. Nasıl alıştırırsak öyle gider. Fazla giydirirsek daha sonra en ufak bir esintide hasta oluyorlarmış. Bu yazdıklarım sonbahar gelene kadar geçerli tabii ☺️ Benim öğrendiklerim bunlar..