bi de beraber yasiyorduk esimle evlilik oncesi. 2015 yazinda tatile gittigimiz yerde burada evlensek ya derken kendimizi islemleri yaparken bulduk, gun almaya gittigimizde ertesi gune gun alip ertesi gun imzalarimizi atip ailelerimizi arayip “biz evlendiiikk” dedik.
dugun yapin gibi ısrarlar bizde de oldu ama cok tarzımız degildi, zaten de aileleri karistirip basimizi agritmadan evlenmisiz, hic bulasmayalim dedik.
hic de pisman degiliz neden dugun yapmadik diye.
eger icinizde ukde kalmayacaksa yapmayın, ona yapacaginiz masrafi bebeginize harcarsınız.
ama ukde kalacaksa, karniniz belli olsa ne olur olmasa ne olur. yaninizdaki adam kocaniz, dugun demek es dostla kutlamak demektir, nikahi kiymis olsaniz ne olur kiymamis olsaniz ne olur, orda ese dosta “biz birbirimizin esiyiz ve bunu kutluyoruz, ve bu kutlamayi sizinle paylasiyoruz” anlami tasir dügün.
ben olsam, eger dugun hayalim , gelinlik ukdem varsa hamilelik falan takmazdim, cocugu tüpçüden yapmadim sonucta, cocugumun babasi belli , esim, ve evlenmisiz ve bunu kutluyoruz. istedigim gelinligi giyerdim, karnimi da gostermekten cekinmezdim, bebegimi de esle dostla kutlamis olurdum evliligimi de.
saklanacak bir ayibiniz yok ki.