Iste bizim hikayemizzz😍 forumun en sevdigim kismi dogum hikayesi okumakti. Simdi sira bizde🤗
8 mayis 2020 gecesi 00:30 da babamizla birlikte izledigimiz dizimizi (homeland) tamamlayamayip uyuya kaldim. Babamiza cok soylendim en son zorla 02:30 da yatti. Hatta yatarken icimden Bebegimizgelsin de gor sen uykusuz kal dedim🤗 diziyi izlerken hep icimden geciodu ama soylemedim bisey:) hep soyluodum bisey olmuodu. Kasilma yoktu ama belkide o yuzden ses etmedim. 04:00 te tuvalete uyandim. Kucuk tuvaletimi yaptiktan sonra hala devam eden cis var ama onu ben yapmiyorum. Tutmaya caliyorum tutulmuo. Bide baktim uzerinde beyaz pudra gibi biseyler var hemen anladim☺️cok heyecanlandim. Birde lavobada fena sanci vurdu. Hic gormedigim turden. Alt tarafimda deli gibi basinc vardi. buyuk tuvaletim var sanip biraz oturdum Ama sonra ikinmamam gerektigini hatirlayip kalktim. Aglamakli oldum. 2 sene once en deger verdigim insani, babami, 8 mayista kaybetmistim. Bunun bana guc verecegini biliodum hep istedimde bu tarihte gelsin die. Hayat bu iste bi sevdigini alirken bi sevdigini verio🙏🏻hemen dusa girdim. Acele etmeyecektim. Cunku sakir sakir su gelmiodu. Doktorumuz, cok gelirse vakit kaybetme az gelirse dusunu al kasilmalarini takip et gel demisti. Dependi bagladim ve babamizi sakince uyandirdim. Gunaydin diyerek :) panik olup ziplamasin die. Gun aymadigini ve benim uzerimde bornoz oldugunu gorunce bebek mi gelio dedi 🤗
Evde de bi tane bebegimiz( kopegimiz) oldugu icin onunda tuvalet ihtiyaclarini karsiladik. Babamiz tras oldu, dusunu aldi kahvaltimizi yaptik 06:19 da yola ciktik.
Bu arada 35+6 da nisanim gelmisti. 37+ 2 den beri 2 cm acılmam vardı. Suyum geldigi icin hemen dogum katina aldilar. 4-5 cm acikligim vardi. Sancilarim vardi ama 40-50 civarinda ve duzensiz. Dayanilmicak agrilar degildi. Kasilmalarim duzensiz oldugu ve suyum gelmeye devam ettigi icin suni sanci verdiler. 09:30dan 12ye kadar inanilmaz sanci cektim.100-120lere vuruo. Pilates topu ise yaramio. Yatmak cok fena. En guzeli ayakta hareketler ve yuruyus. Egitim aldim, yogaya gittim, nefes hareketleri calistim ama inanin o an bunlarin hic birini yapamadim. Lavman yaptilar, sonda ile kucuk tuvaletimi bosalttilar. En sonunda dusa girdim ve en kotu orda vurunca epidural istedim. Esimi hep tembihliodum. Epidural istesemde sakin sen izin verme. Dayanirim, karsilamak istiyorum tum sancilari, annelerimiz ne zorlu sartlarda yapmis bende yaparim. dogum oncesi cok hareket yaptim, yuruyuş yaptım, temizlik yaptım onlarada güvendim ama olmadı. Sonrası kuş gibiyimm🥰sancı vuruo ama şiddetini 10 yerine 5 hissediyorum. 13:30da tam açılmam vardı ama bebek aşağıda değildi. Bu arada sürekli istifra ettim. Olurda sezaryena dönerse diye Yemek su herhangibir sey yedirmiolar. 14:00 te epidurali kapattılar suyum azaldıgı için biran önce doguma almak istiodu doktorum. Epidurali kapatma sebebi ise kasılmaları hissedip ıkınmam içindi. 14:00 15:00 arası felaket sancı vurdu. Sancı vurdukça ıkınmaya calıştım bebek kanala girsin die. 14:30 da ultrasonda bebeğin kafa yönünün bnm sirtima bakması gerekirken bnm göbeğime baktıgını farkettik. Baş asagı gelişti ama yönü tersti. Doktorumuz eliyle cevirmeye calıştı ama bebeğim hiç tepki vermedi. Bunun sebebini suyumun azalması oldugunu söyledi sonradan. Cevirmeye calistigi anda cnmdan can gitti. Doktorumuza soylendim🙈cnm doktorum🥰
Ikinma istedigim artiodu. Dogum masasina aldi beni doktorum bi deneyelim bakalim dedi. Bu arada ne olur ne olmaz die sezaryanida hazirlatti. Benim pelvis yapisi musaitmis. Bebeğiminde çok kilolu olmaması(3200gram) avantajdı. Bir yada ikinci ıkınmada bebeği yarı yola kadar ittirmişim. Burdan sonra mecbur vajinal dogummus zaten. Ordan sezaryenede donemezmis(sonradan ogrendim). Tam 1 saat ikinmayla ugrastim. Zordu evet ama kasilmalari karsilamak daha zordu. Ben ikindim, karnimdan erkek doktor bastirdi(bastirdigi yer hala mor🙈) alttan kendi doktorum vakumladi. Doktorumun gucu kalmadi erkek doktorla yer degistiler yine olmadi. Kasilma gelince ikin diolar ben artik kasilmayi ayirt edemiyorum. Karnimdan bastiran doktordan yardim istiyorum. Hocam gelio sanki kasilmami sizce ikanayim mi? Esim surekli geldi geldi kafasini goruyorum diyor. Guclu son kez diyor ama ben ona inanmiyorum🤷♀️Beni gaza getirmek icin bebek daha cok yukarda daha cok yolum var die dusunuodum. 15:57 de geldi minik melegim. Ama aglamiyordu. Hayalimde hep çıktıgı anın fotografı ve gögsüme vermeleri vardı. İkiside olmadı:( pediyatriye verdiler. Kalp masajı yaptılar, entübe ettiler. Gozumu ondan ayiramiyidum. Ayaklari mosmordu. Beni dikiolardi, aciodu belki ama o an tek dusundugum melegimdi. Yogun bakima goturuyoruz dediler. Bi kere dokunmak istedim izin vermediler:( Biz 1 gun hastanede kaldik. Bebegim dogum kanalinda cok kalmis. Solunum destegine ihtiyaci varmis. 1 gun bile surmeyen bir solunum destegi aldi. Sonrasinda 3 gun gozetim altinda tuttular. Hic goremedik. Eskiden gunde 2 kez annenin emzirmesine izin veriolarmis. Koronadan dolayi yasakmis. Hastanede 1 kere agladim. Sonrasinda hep guclu olmaya ve sut uretmeye odaklandim. Ne sut yapiosa onu yedim. Bebegim orda mucadele ederken benimde evde mucadele etmem gerekiodu. Once sutum az geldi. Aslinda az degildi bence ama hemsire az dedi. Kolostrum az gelirmis zaten ama bisey diyemedim. Bebegime serumla da takviye yapmislar. Babamiz 3 sagmada hastaneye goturdu sutlerimizi. Bebegimizi 4. gun almaya gittik. Onu gordugum o an❤️nasil tatli nasil❤️ simdi evimizdeyiz. Benim dikislerim cok oturunca agrio evet ama bebegim iyi olsun hic onemli degil. Kac dikisim oldugunu bilmiyorum🤷♀️ doktorum saymiyoruz onlar kayboluo zaten dedi. Cok guzel bir duyguymus allah isteyen herkese nasip etsin🙏🏻
Normal dogumu cok istedim allah da nasip etti. Tibbi zorunluluk yoksa normal dogumu tercih edin kizlar. Bebeklerimiz cok daha onemli. Dogum kanalindan gecerken yuzune degen bakteriler sayesinde bagisiklik sistemi cok daha kuvvetli oluyormus. Sutum cok cabuk geldi. Yogun bakimda da cabuk toparlanmasinin etkisinin normal dogum oldugunu soylediler. Evet benim acimdan kotu dikisler var, belki sarkma yapacak, belki cinsel birlesme sirasinda aci cekecem, belki idrar kaciracam. Ama onemli olan bebegim sagligi. Annelik coook baska biseymis. Anne olunca anladim🙈
Iyikilerim
*Iyiki medical park pendikteki bahar ergen izin almis ortada kalmisimda doktor harika bodur ile tanismisim.
*Coronadan dolayi oda susleme isini iptal etmistik. Varmis bir hayir. Bebegim odaya gelemedikten sonra susun ne onemi varki.
*Coronadan dolayi fotografciyi iptal etmistik. Varmis bir hayir. Bebegim aglayarak cikmadiktan sonra hic bi onemi yokmus.
*depend kilot iyiki almisim. Suyu baska turlu hapsedemezdim ama yaninda canped veya emici pedde almaliymisim. Kulot olan islak islak birakio. Ozellikle normal dogum ve kesi varsa islak kalmamasi gerekio. Surekli kuru tutmaya calisiyorum.