4965berra yani seçme şansınız varsa normal doğumada uygunsanız bence normal yapın. Tesadüfen doktora gittim nst çekiliyordu düzenli olarak. Orda bel ağrımd var deyince alttan baktılar açılmam varmış 2 cm. Sivas merkez e sevk yazdı ambulansla git dedi yok daha erken ben evime giderim kendim ulaşırım dedim. Duşumu aldım çantaları aldık çıktık. 2 gibi hastaneye ulaştık. Tekrar muayene edildim alttan. 3 4 cm olmuştu. Sancılar arada gelip gitti. Sonra odaya nst bağlandı. Serum takıldı. Tek üzüntüm keşke biraz daha bekleyip öyle gitseydim. Hemen yatırdıkları için sancım çok kuvvetli oldu. Açılma kolaylaşması için hareket etmek gerekiyormuş kalkmak için yalvardım ama nafile… Nst kayıyor diye kızdılar 😏
Sürekli açılma kontrolü yaptılar. Saat 5 te doğurdum. Kesi yapıldı halbuki açılma tam 10 cm olmuştu. Ebe kolaylaştırmak için kesti. Yapacak birşey yok. Ama değdi çünkü çok güzel bi histi çıkarıp kucağıma verdikleri an. 🤗
Bi kaç saatlik sancı çekmek kötü birşey değil. Altta keside olsa değer. Doğurduğunuz anki duygu çok güzel kucağına alınca sancı kalmıyor zaten. Ben kesiden dolayı biraz zorlandım ama sezaryen oluncada aynı ağrılar olacak. Tabi genital bakımı zor görmediğimiz yer enfeksiyon kapmamak lazım onunda kolayı var yani doktorlar ebeler hep anlatıyor nasıl dikkat etmen gerektiğini. İkinciyide Allah izin verirse normal doğurmak isterim. Uyuşturulup hiç birşey hissetmemekten iyidir diye düşünüyorum. Anne olmanın tadı normal doğumda bence 🤗
Analarımızı daha iyi anlarız hem.