AnneOluyorum35 Merhaba.Detaylı ultrasonda rahmimi besleyen damarlarda zorluk olduğunu öğrendim bunun için doktorumun söylediği 100 mg coraspin kan sulandırıcıya başladım. Bunu yaşayan var mı acaba.çok fazla endişeliyim
Sinemes AnneOluyorum35 Bende kullanıyorum tek damarda direnç var demişti detaylı ultrasonda. Kahvaltıdan sonra günde bir tane, 32+0 olunca bırak demişti Perinatolog.
Wonderanne AnneOluyorum35 bende tek damarda vardı ilaç başlanması 29+6 olduk dün sordum doktora tansiyonun iyiyse bu saatten sonra pek gerek yok dedi 20de öğrendim ama tansiyona dikkat ettim hep
Ayyucebanu AnneOluyorum35 benimde 20. Haftada detaylıda sol uterin arterde direnç görüldü aynı şekilde coraspin 100 mg kullanıyorum belki gelişimi engeller demişti ama çok şükür 30 haftalık olduk boyu kilosu gayet iyi sıkıntı olmaz canım allahın izniyle
brcaky Benimde sağ damarda direnç, soldada biraz direnç bar corasprin kullanıyorum 33.haftada bırakcaz. Tansiyon aleti al kontrol et ara ara dedi bir sorun olmuyor tansiyon yükselmezse, korkmayın😊😍
AnneOluyorum35 brcaky doktorum sadece rahmini besleyen damarda zorluk görüyorum dedi bunun ne anlama geldiğini sonuçlarının ne olabileceğini hiç bişeyi bilmiyorum umarım sorunsuz atlatırız
AnneOluyorum35 Wonderanne bende 21 haftalığım bi kaç gün önce öğrendim o anın şokundan korkusundan doktora hiç bişey soramadım hiç bişey bilmiyorum. Herkesin başına gelen bişey mi tehlikeli mi çok endişelendim.Tansiyonum çok düşük aksine hiç yükselmedide.
Wonderanne AnneOluyorum35 tansiyonu takip et yükseltecek şeyler yapma bol bol dinlen tuza dikkat et küçük tansiyonunun çok yükselmedigi sürece sorun yok dediler bana bir dahaki kontrolde doktoruna mutlaka hatırlat çünkü ben 20de öğrendim 25+3te gittiğimde hatırlattım dünde sordum 29+5te gerek yok artık dedi tansiyonun yükselmiyormus da dedi bakalım
brcaky AnneOluyorum35 bazen bebekte gelişim geriliği olabiliyor zayıf olur yani maksimum doğacak bebek. Kan sulandırıcı veriyolar hem bebeğe daha rahat kan aksın hemde tansiyon yükselmesin gebelik zehirlenmesi vs olmasın diye. Çoğu kadında oluyor korkmayın sol tarafa yatmay çalışın sürekli soldan daha güzel akış oluyormuş bebişlere.