Merhaba, 34+3 günlük miniğimiz dün saat 3 gibi gelmek istedi. 15 te hafif bel agrısı yarım saat sürdü. 10 dakıkada 1 belden karın bolgesıne dogru hafıf regl ağrısı gibi ağrım oldu. Bucuktan sonra bu olay 5 dakıkada bıre düştü. Ben tabi bunu yalancı kasılma sanıyorum😅. Eşimin annesi hadi hastaneye gidelim dedi. Yok gerek yok geçer vs dedim. Sonrasında doktorumuza yazdım. Doktorumuz hemen gelin dedi hastaneye.kontrolde doğum başlamış 3 cm açılman var dedi. Doğumu durdurmaya çalışıcaz dedi. 4 cm ile gelseydin doğuma almak zorundaydık dedi. 1 cm ile erken dogum tedavısı uygulamaya karar verdi. Ben hala o ağrının açılma agrısı olup olmadıgı konusunda tam kafamda oturtamadım. Çünkü hep filmlerdeki gibi yada burada bazı yazılan yazılardakı gibi çok şiddetli olacak dıye kodlamısım beynıme. Sadece dıafram bolgesınden 2-3 kez nefes kesıcı bir ağrı gırdı. Kalp krızı yasıyorum sandım.bunun dısında Hatta bı gece acıle gıtmıştık. Orada bı bayan vardı 2 cm açılması vardı çok kotuydu. Herkesın bu surecı aynı olmuyor demekkı dıye dusundum. Ve yuruyus yapmanın bu ağrıyı hafıflettıgını ben kendı açılma sürecinde yaşadım. Çünkü belimden ağrı geldiğinde yerımde durmadım yada yatmadım. Yavas yavas sureklı o 1 saatte yurudum. Hastaneye geldiğimizde herkes koluna gırelım vs dedı. Dedım ben yururuum. Tek basıma onlar kayıt acarken ben doktorun yanına çıktım merdivenle. Doktorumuz bebek henuz kucık dedı. Çünkü küveze girme ihtimali vardı bebeğin. Yatış işlemi yapıldı. İlk olarak 2 doz 12 saat aralık ile ciğer geliştirici iğne vuruldu. Sonrasında nts ile sancı durumu ölçüldü. Progesteron iğne, magnezyum, kanama olmasın diye iğne, sabaha kadar sürekli serum takımı ve 20 dakıkada 1 nidicard ilaç uyguladı doktorumuz. bugun sabah kontol etti. Doğum durdu dedi. Ama önlem için ciğer geliştiricinin vurulumjndan sonra 48 saate yakın bı zamanda taburcu edeceğiz dedi. Yarın 12 gibi taburcu ederiz sonrasında bebek gelmek isterse doğum olacak dedi.
bizim miniğin kilosu 2500 civarı şuan. Doğsaydı küveze girmeyedebilirdi ama içerde kalması bebek için daha iyi şimdilik. Biraz kılo alması için.
bizim gibi erken doğumla gelmek isteyen miniği olan ve açılmasına rağmen doğumu duran hamişler var mı? Sonrasında taburcu oldultan sonra kaç güne doğumunuz başladı? Açılmanız mevcut olan doğum açılmasının üzerinden mi devam etti?
@Gebelikseruvenim