Merhaba Güzel Annelerim🤱🏻🙋🏻♀️
Öncelikle hepinize kolay doğumlar dilerim.
Taze anne olarak sizlere hikayemi ve bazı tecrübelerimi yazmak istedim umarım yardımcı olur sizlere:) benim hamileliğim biraz zor geçti malesef. 22. Haftamda servikal yetmezlik çıktı, detaylı ultrasonda belli oldu. O zaman 19 mm idi zaten 25mm ve altı sıkıntılı bilenler ve yasayanlar bilir. 26.haftadan itibaren istirahat ve sadece tuvalet banyo dısında hiç bir sey yapmadım taa ki 34.haftaya kadar. Cunku bebeğim erken gelebilirdi. Progestan kullandım ve 34.haftaya kadar yattım cok sükür 34. Haftaya kadar geldik. O günler cok zor geçti ama geçti. İki haftada bir kontrol baZen haftada bir gittim. 34.haftamdan sonra doktorum serbest artık istirahat etmene gerek yok dedi ama sonrada koronovirus cıktı ve ben gene evde kaldım. Doğumuma kadar yine evdeydim ve son haftalarım beni cok zorladı ve sıkıntılı geçti. Cunku yaklasık 3 aydır evdeydım ve agırlasmıstım bunun yanında catlamıştım cok kasınmıştım. Çatlamadım demeyin bir gece de catlarsınız öZellikle de benim gibi zayıf ve etiniz sıkıysa:) Son haftalarda bebeğimin hareketleri canımı cok yakıyordu. Çok yoruldum ve cok sıkılmıştım😟 36. Hft da catı muayenesi oldum gayet uygundu ve 2 cm acılmam vardı. Her hft kontrole gidiyordum ama gelmeye niyeti yoktu. ve en sonunda bekleyemedım sezeryan olmaya karar verdim. Arada kasılmalarım oluyordu ama bebeğim gelmedi. Takdir edersiniz ki cok da yorulmuştum dedim daha fazla bekleyemicem sezeryan olacağım. 21 nisan günü sabah 8.30 da girdim. 8.56 da bebeğime kavustum ve ben de yarım saat sonra cıktım. Çok basitti hep dua ettim ameliyat sırasında , hiç bir şey anlamadım. Sükürler olsun sağ salim evladımı kucagıma aldım. Onu korumak için o kdr dikkat etmiştim ki beni üzmedi bebeğim zamanını bekledi ve ben gittim aldım❤️ O an ki duygumu anlatamam bebeğimi bana gösterdiler ve giydirmek için aldılar. Ama ben tam göremıyordum aklım ondaydı🥰odamızda kavustuk sonra, darısı sizlerin basına insallah. Hep pozitif düşünün bol boş dua edin. Allah’a sığının insallah sağ salim kavuşursunuz.
Bu arada kendim 12 kg falan aldım bebeğim 4 kg 52 cm dogdu. 3 ay evde yatmama rağmen kilo almadım yediğimi abartmadan yedim. Ama sanırım biraz genetik. Kilo muhabettine takılmayın bebeğiniz sağlıklı olsun yeter 🥰💋hepinize kolay doğumlar dilerim.
*En büyük tavsiyem ve sıkıntım emzirme oldu.
Göğüslerim 3. Günden sonra aşırı süt doldu ve az daha mastit oluyordum. Sağmam gerektiğini kimse söylemedi. Görümcem söyledi sonradan hemen makine aldım, sağmaya basladım. Bebeğim cok kucuk oldugu için göğüslerimi bosaltamıyordu ve kalan sütler de kanalları tıkadıgı için cok agrı ve sızı yaptı. Bebeğimi aglayarak emzirdim cok zorlandım ağlayarak sağdım. Dogum sancısı cekmedim ama göğüs acısı beni mahfetti:( Allah düşmanıma vermesin. göğüs uclarım da yara oldu. Göğüs uclarım bir hafta da geçti çeşitli kremler ve tavsiylerle ama göğüslerim hala sızlar, bugun 24. Gün hala tam olarak bitmedi. Göğüslerin terbiye olması zaman alıyormuş sağmaktan ve bosaltmaktan basla carem yok. En büyük sıkıntım bu oldu az daha emzirmekten vazgeçicektim ama pes etmedim. Ağlaya ağlaya emzirdim.
Sorularınız olursa cevaplamak isterim🥰hepinizi öpüyorum dualarım sizinle, uzun oldu hakkınızı helal edin 🌸🌸