Prenses001 Bbsraa amin inşallah ama doğumda bizi ne bekliyor olabilir yani bebekte ne gibi sorun olabilir anlamadım ben 2li ye göre down diyebiliriz ama bu kalınlaşma ve karın çevresi büyüklüğünün sonucu ne olabilir doğumda?
Bbsraa Prenses001 iste yapisal yada genetik rahatsizlik diyolar baska bisey demiyolar. Plesentanizi patolojiye gönderecek misiniz doktorum bana gönderilecek dedi. Ne olduğu neden kalın olduğuna bakilacakmis.
nil_sugra Prenses001 ben kötü bir şey olacağını düşünmüyorum. İlk gebeliğimde çapada beni süründürmüşlerdi direkt plasentadan örnek almak istemişlerdi. Yaşadığımı ben biliyorum. 28 haftalık erken doğum yaptığımda bebeğim gayet sağlıklı doğmuştu. Ağır gebelik zehirlenmesi yaşamıştım. Şimdi sadece güzel şeyler düşünüyorum
nil_sugra Prenses001 Bbsraa canım ben öncesinden fazlaca deneyimli olduğum için hiç o streslere girmedim bu sefer. Eğer çapaya gidersem gebeliğimi yine mahvedecekler çok iyi biliyorum..! Test falanda asla yaptırmam zaten. Evde plasentaya iyi gelecek besinler alıp dinleniyorum. Streste yapmıyorum vallahi. Ama bu iş benim kafamı çok kurcaladı doğrusu. Ben en baştan şüpheleniyordum ülkede marttan önce vardı ama henüz bilinmiyordu..! Ben gereken önlemi aldım ve bebeğimi Allaha emanet ettim. Sağlıkla nasip edecek olan o
Bbsraa Prenses001 bende ikili temiz cıktı 3lu yaptırmadım. Okuldan sonra bi test var omurga açıklığı vs bi kac tane daha vardi o yuksek risk cikri ama ultrasonda da bisey gozukmedi.
Prenses001 nil_sugra banada öyle denildi canım 19+6 da perinatolojiye gitmiştim 4 doktor baktı aynı anda 3 4 hafta sonra tekrar bakalım organlar tam büyümüş olur denildi ama o zamana korono çıktı randevu iptal oldu gidemedim. Yani bu kalinlasma ve karin cevresi büyüklüğünün nedeni ve sonucu ne olabilir sen anlayabildin mi ?
Bbsraa Prenses001 nedensiz de olabilir dedi doktorum . Bi de plesenta da normalde düz mesela kesince normal kasar peynir gibi gorunur. Senin ki gravyer peynir gibi boşluklar var dedi.
Bbsraa Prenses001 plesenta da ilk girrigim doktorum lezyonlar görüldü derken bundan bahsediyormus hatta aşağıda olsaydı o zaman riskliydi senin yukarıda sabit dedi. Bilemiyorum kafam da karıştı iyice düşünmekten
nil_sugra Prenses001 doktor da bilmiyor bu neden oluyor. Yabancı siteden bulduğum bilgiyle şu an sadece korona çıkıyor..! Karın çevresi ise bebeğin gelişimiyle alakalı oluyor. Önlemini al ama sakın stres yapma. Bir de doktora ne zaman gideceksin?
Prenses001 Bbsraa ben bu doktora ilk defa gittim testler istedi tansiyondan yada şekerden etkilenmiş olma ihtimaline bakmak için ama testler 770 tl tutunca orada yaptırmadık beklemedeyiz patolojiye göndermeye ilgili bir şey denilmedi
Bus0672 nil_sugra açıkçası benim tedavi ile olduğu için herşey kabul diyerek 2li felan yaptımadım . Anlaşılan hepimiz ilk zamanlarda grip olmuşuz bunu yarın dr bi soracağım gribal enfeksiyon etkiler mi diye çünkü bana ilk teşhisi koyan dr yakın zamanda gribal enfeksiyon geçirdin mi dedi. Hayırlısı inşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alırız :) plesentanın ayrılmasından bahsettiler mi size peki?
nil_sugra Bus0672 bahsetmediler. Ama ilk gebeliğimde yoğun bakımda yatarken bu olay başıma geldi hemde ölümcül boyutu. Evde olsaydım hayatımı kaybederdim.
Prenses001 Bbsraa plasentanın ayrılması gibi riskte mi var bana dinlen şunu bunu yapma demedi bir açıklama falan yapmadı boşuna gittim ona
Prenses001 Bbsraa ben en son 19+6 da plasenta anterior yazdığını görmüştüm ama önceki bebeklere plasenta anterior denilmişti araştırdım ama önemsemedim
Bbsraa Prenses001 plesenta rahmin önünde değil benim kapatmamış yukarı çıkar demişti ilk gittiğim doktor. Eger asagida dogum kanalini kapatsaydı riskli olurdu demişti. Zaten perinatoloji doktorum da bakti dogum kanalini fln ölçtü öyle bişey olaydı söylerdi ki plesenta kalınlaşmasını bu doktorum buldu. Tesadüfen dogum kanalı için gönderildim kese açılması ya da erken doğum riski fln dedi önceki doktor. Ama oyle bisey yokmus. Bu cıktı
Bbsraa nil_sugra insallah bende kotu dusunmuyorum dua ediyorum allaha sığındım insallah saglickala alırız kucağımiza.
Prenses001 nil_sugra devlete randevu almaya çalışıyorum bildirimleride açtım ama yok 2 defa bildirim mesajı geldi ben girip alana kadar hemen randevu doldu ne yapacağım nasıl yapacağım bilmiyorum inan canım
Bus0672 Bana dedi zaten o yüzden 1 aydır zehir etti resmen güle oynaya gittiğim dr artık şimdi aceba gidiyorum . Bide doğudayım dr imkanı yok olanda kötünün iyisi . Sırf bu mevzudan memleket ailemin yanına bile gitmeye karar verdim 32 hafta bekliyorum
Prenses001 Bus0672 bende 32. Haftadayım sizde de mi.plasenta kalınlaşması var ? Bunları bu yüzden mi söyledi
Bus0672 nil_sugra işte bana erken ayrılır yazıyor internet bunu okuyunca resmen korkulu belam oldu bide bana diyor ki bebek büyüdükçe risk dahada artçak ani kanama karında şiddetli ağrı sertleşme olursa hemen hastaneye geleceksin . Kafamda senaryolar kurmaya başladım.
nil_sugra Bus0672 canım benim sakın bu olayı kafanda çok fazla büyütme. Bu %1 gebe in başına geliyor. Ben çapada tam 1 sene kaldım ve bunu yaşayan sadece 2 kişiydik. İkimizde yoğun stres altındayken yaşadık bunu. Yani konu yine strese dayanıyor. Sen önlemini aldıysan sakın korkma ve üzme kendini
nil_sugra Prenses001 size bir akıl bir gece acilden üni hastanesine gidebilirsiniz. Ama gittiğinizde mutlaka bebeğin bağırsaklarını sorun. Yani karın çevresinin büyük olma sebebi ve sonuçlarını sorun öğrenin mutlaka