kelebek77 selamlar ben hamileligi boyunca delice hurma yiyen biri olarak size yaptıgım arastırmaları ozetleyeyim. Meryem suresinde rabbimizin meryem anamızı dogum sancıları cekerken hırma agacına yonlendirmesi uzerine bir arastırma yaptm ve bu konuda yayınlanmıs 2 farklı akademik malale okudum.hurmanın icinde dogal oksitosin hormonu mevcut. Bu hormon (suni sancı dedikleri insanlara verilen hormon) hamilelikte ve cocugunuzu emzirşrken salgılanan insanlara sosyal olarak baglanma hormonu diyebiliriz. Esinize cocugunuza sarıldıgınızda ne sekersiniz sizi icime sokasım var dedirten hormon. Makaleye gore hamileligimin son ayında hergun 6 tane hurma yiyen birinin yemegene gore acılması daha hızlı olmus ve dogumları cok daha kısa surmus. Sonrasında da sut sıkıntısı yasamamısler.Ben hamileligimin ilk gununden beri hurma yedim ama bir duzeni yoktu ama son 1.5 ayda gunde 6 tane yedm dogumum kolay oldu diyemem ama benim vajinamdaki ozel bir durumdan dolayi olmadi ama sutum cok erken geldi ve o ilk sut dedikler sut herkrste damla ile gelirken ben siringa doldurdm. Suan emziriyorum ve hurma bas besinim. Allaha sukur sutum cok fazla ve meryemim🙂 cok hizli kg aliyor rabbim korusun.izun lafin lisasi hurma candır☺☺