MrvDmrkr Bebiskomm onun yaptığı belki yanlış ama sizin bu tavrınız çok daha yanlış. Herkes kendi yaptıklarından sorumludur “tut tut sonra ağlarsınız orda burda” lafı bir anne adayına denecek laf değil. Ne istiyorsunuz bebeği zarar görse mutlu mu olacaksınız? Kaldı ki şunu diyeyim, benim annem 3hamileliğinde de orucunu tutmuş, 3kardeş de gayet sağlıklı ve iyiyiz çok şükür. Onlar karnımızda Rabbime emanet, biz sadece elimizden geldiğince onun iyi olacağı şekilde beslenmeli yaşamalı ve dikkat etmeliyiz.
Bebiskomm MrvDmrkr hayır tabiiki sevinmem asla.arkadası yıldırmak icin yapıyorum.elbet oruc saglıktır ama burada bir hamile bayan ultrasonda oyle gorup söyledigi icin diyorum bebek eksik kalmasın beslensin diye.herkesn yapısı farklı belki aneniz gucludur belki postu yazan kisi zayıftır dusebilir carpabilir bir yere ya da hcbisi olmayabilir Allah bilir bn sadece dinin gosterdgi kolaylıktan bahsettm tutmayabilir diye
MrvDmrkr 62fatma bulantı için klasiktir prilam verir doktorlar. Kapıdan girip bulantım var diyene yazan kadın doğumcular. Ama elbette doktorunuz yazmadan kullanmak doğru olmaz. Dilerim kısa zamanda doktora gidebilirsiniz bebeğinizi görebilirsiniz 😊
ilkjnt G19- doktora gidemesende folik asit kullanmalısın. Folik asit ve düzgün beslenmek çok önemli. Yıl olmuş 2ü2ü, tabiki sizin sağlığınıza , hedikşerimize muhtaç olan b canlı var karnınızda. Sizce onun gelişmi için önemli değil midir? Orucunuzu borç oşarak tutarsınız. Yazık şu bebeklere ya .
Canan_c G19- ilk 3 aylık dönem de son 3 aylık dönemde tutulması önerilmiyor. 2. Trimester de yani 4 6 aylık sürede tutulabilieceğini söylüyorlar 🌸
Erdeminannesi0219 G19- folikasit için doktora gitmene gerek yok ki eczaneden alabilirsin. Bu oruç postları 500 kere açıldı hala tutayım mı diye soruyorsanız tutmak istemiyor da bişeye tutunmak istiyormuşsunuz gibi oluyor. Şurda kaldı 1 hafta tutun gitsin bişey olmaz ya abartılacak bişey yok. Kimse şuan hanile olup tarlada tapanda güneşin altında oruç agız çalışmıyor. Evlerinizde serin serin oturuyorsunuz terleme yaparak çok su kaybettiğinizde yok. İftarla sahur arasında için gitsin
G19- Erdeminannesi0219 ben uygulamayı yeni indirdim ilk hamileliğim ve daha yeni hamileyim bilemediğim için bilgi edinmek amaçlı sordum bi bilgim olmadığı için
Meral-5866 G19- bence tutma söz konusu bebeğinin ve senin saglıgın. Dinende tutman uygun degil. Oruç tutanlar kendi ve bebeğini nasıl riske atabiliyor böyle hayret içindeyim. Allah zaten sana bu konuda kolaylık saglamış. Müsait zaman da sonra tutarsın. Bunun sana günahı olmaz ki. Lütfen kendini düşünmüyosan bebeğini düşün tutanlarada da sen bakma uyma. Cahil cesareti derler buna. Doktor bile önermiyor riske atma. Oruc Bi ibadet yapamıyorsan namaz kıl ya da kuran oku zekat ver. Tek ibadet oruc degil ki. Yapabildiğini ihlasla yap rabbim kabul eder zaten
Erdeminannesi0219 Meral-5866 aynen ablacım sana katılıyorum cahil cesareti var bu oruç tutanlarda ah onlar yokmu zaten varya bu bebeğini düşürenler bebeği karnında ölenler sakat doğuranlar doğumda ölen anneler çocuklar vs vs sor hepsi oruç tutan anneler yada oruçluyken gelmiş bunlar başına. Hayır yani oruç tutmasınlar bolca onun yerine evlerini silip süpürsünler sürekli temizlik yapsınlar onlar zarar vermez çocuğa ama oruç mazallah düşman başına 😬
ayazmoms41 G19- benim doktorum tutabilirsin demişti. Tabi herhangi bir risk yoksa tutmada sakınca yok.
Nafiyee G19- Bende 4 hafta 5 günlügüm. Oruç tutamıyorum kime sorduysam tutma dedi. Bu dönemler tam yerleşme dönemi olduğu için her konuda dikkat etmek lazım 😇
Netdlxx G19- Sakıncası olsa Allah hamileler oruç tutmasın derdi. Daha çok yenisin tutmaya devam et ne kaldı şurada ramazanın bitmesine 😊
prensmusta Bende 7+1 im,tutmuyorum,dinimiz kolaylık vermiş bize,zorunlu kılmıyor hamilelere,bu da bir hastalık hali olarak geçiyor ,ilk 3ay bebeğin tutunması ve gelişmesi için çok önemli,uzun süre aç kalmak zararlı,sonra tutar öderiz inşallah 🤲
Yarim_Kilo_Kiyma G19- Doktorum önermedi . Zaten sürekli bir açıkma halindeyim, mide bulanması da cabası . Allah’ın izniyle sonra tutacam. Bu sene ilk kez tutamadım 😐
Erdeminannesi0219 Yarim_Kilo_Kiyma hamileler oruç tutamaz diye bi ayet yok.eğer sağlığı el vermiyorsa kendini iyi hissetmiyorsa kaza edebilir denmiştir.
Yarim_Kilo_Kiyma Erdeminannesi0219 Ben zaten ayet var demedim. Hangi durumlarda mazaret olacağında belirtilmiş bir durumdur. Bizleri ilgilendiren kısmı ** Gebe ve emzikli olmak: Oruç tuttuğu takdirde kendisinin veya çocuğunun zarar görmesi muhtemel olan gebe veya emzikli kadınlar da, sağlık durumu oruç tutmak için elverişli olmayanlar arasında değerlendirilmiştir. Bu durumda olanlar da oruç tutmayabilirler. zaten sağlığınızı etkiliyorsa tutulmayabilir. Kendisini iyi hisseden & bir sorunu olmayanlar tabiki de tutabilir. Ama hele ki ; sıcak dönemlerde hamileleri ciddi bir şekilde etkilediği görülmüştür 🌼
Yarim_Kilo_Kiyma Netdlxx Diyanete bakabilirsiniz açıklamalarında mevcut , ayrıca din adamlarının da yorumları var bu konuda.
Yarim_Kilo_Kiyma Netdlxx İslam kolaylık dinidir. Tabi ki de, keyfi olarak yaptığımız ibadetlerin hiç bir açıklaması olamaz. Ama sağlımızı etkiliyorsa dinimizde ona da bir kolaylık gösterilmiştir. Bende 15 haftalık gebeyim , ve ilk kez bu sene orucumu bıraktım ki; ben Ramazan dışında bile sürekli oruç tutan biriyim , çok seviyorum oruçlu olunca kendimi çok daha rahat hissediyorum. Ama doktor zaten yasakladı, ayrıca denemek istedim yine tutamadım. Bu şartlar altında tutmamak daha doğru diye düşünüyorum 🌼