Herkese merhaba 🙋🏻♀️ Rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah 🙏🏻 Hiçkimsenin kucağı boş kalmasın 🙏🏻 5 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim 😌 Çok güzel ve rahat bir hamilelik geçirdim 🙂 Dilerimki herkes benim gibi sorunsuz sıkıntısız hamilelik geçirsin🙏🏻 Sadece 22 haftalıkken detaylı ultrasonda kızım da tek arter tek ven olduğunu öğrendim. İleriki haftalarda gelişim geriliği olabilir ve erken doğum olabilir demişti doktorum ama çok şükür ne erken doğdu nede gelişim geriliği oldu🙂 39+5 günlükken gece nişanım geldi sadece arada sırada yoklayan kuyruk sokumu ağrım oluyordu. Daha sonra doktora gittim 1 cm açıklıgım vardı ve nst de sancım çıkmamıştı. İlk doğumum olduğu için açıklığın yavaş ilerleyebilir demişti doktorum. Ertesi gün kuyruk sokumu ağrılarım arttı ama sadece kalçamın üstüne sancılar giriyordu. Dakika tuttum ve hep 10 dakikada bir giriyordu kivrandiriyordu beni. 1 günü öyle sancı çekerek evde geçirdim. Daha sonra dayanamayınca yine hastaneye gittim ve yine 1 cm açıklık ve nstde sancı hiç çıkmıyordu. Ebeler bana kızıyordu sancım var diye geliyorsun ne sancın çıkıyor nede acilman ilerlemiş diye. Gece saat 1 de gittiğimiz için nst takibi yaptılar 2 kere kızımın kalp atışı yavaşladı daha gelip bana kızdılar hem kendini hemde bebeğini strese sokuyorsun diye. 3 . kez kalp atışı yavaşlarsa doktora yazacağım büyük ihtimal sezeryan olursun bişey yiyip içme dedi. Ve yine kalbi yavaşladı kızımın ama doktora falan yazmamışlar. 1000′ lik Laktatlı Ringer taktılar ve her ihtimale karşı kan aldılar. Sabah oldu neyse dogumhaneden beni polikliniğe gönderdiler doktor baksın diye. Elimde nst kağıtları ile birlikte doktorun yanına indim. Daha sonra doktorum ultrasonla kızıma baktı ve amniyo sıvısında azalma var dedi. Dogumu başlatsınlar dedi. Ben bi güzel ağladım sinirlerim bozulmuştu çünkü. Dedim 1 cm açıklıkla nasıl doğurayım sancım var ama nst bile çıkmıyor dedim. Sen dogumhaneye git ebeler baksın duruma göre hareket ederler dedi. Tekrar dogumhaneye gittim açıklığıma baktılar 4 cm olmuş. Amniyon sıvısı azaldığı için bekletmek istemediler sanırım ve saat 11 de yatışım yapıldı. Suni sancı taktılar yavaş yavaş o gitmeye başladı tabi o sıra da nstye de bağlıyım. Sancım geldikçe nefes alıp verdim. Sancıyı çok çektim asla kasıklarima karnıma vurmadı sadece kuyruk sokumumda ağrı sanci vardı. Suni sancı verdikleri halde nstde sancım hep 40 ’daydı. Ebeler şaşırıyor nasil sancı çıkmıyor diye. Daha sonra bi ıslaklık hissettim ve ebeyi çağırdım suyum biraz biraz sızmaya başlamış ve ebe biraz daha deldi sanırım açılmam biraz daha ilerlesin diye 7 cm olmuştu. Bende sancı denen bişey kalmamıştı sadece ıkınma isteği geliyordu. Beni çatala aldılar sancı girince ıkın dediler ama sancı falan hiç hissetmedim. Ikinamadigim için malesef kestiler ve midemin oraya tüm gücüyle bastırdı ebe😏 O an ölüyorum sandım nefesim kesildi😏 Kestiklerinde acı falan hissetmedim sadece dikerlerken hissettim biraz. 7 Mayıs Perşembe günü aaat 18.30 da 3.300 gram ve 50 cm bi prenses doğdu 😍 çişini yapmış benim cadı ve hemen hemşireler müdahele etti çok şükür bi sorun olmadı kızımı geri hemen vermişler annemlere. Sadece haznede çok durduğu için kafası sivrilmişti onunda röntgenini falan çektiler ondada bi sorun çıkmadı 🙏🏻 Şimdi 8 günlük olduk teyzeleri pamuk gibi iri gözlü gamzeli bi meleğim var😍 Benimde doğum hikayem böyle 😌 umarım sıkılmadan okursunuz🙂 Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin 🙏🏻❤ Sağlıcakla kalın 🤗