Merhaba kızlar benim doğum hikayem biraz uzun olacak ama 😊
37 haftalıkken gittiğim çatı muayenesinde normal doğuma uygun olduğumu söylemişti doktorum
perine maaajı ile rahimi yumuşatmam gerekiyordu 39. Haftama kadar hergün perine masajı ve günde 150 squat yaptım merdiven inip çıkıyordum ve son günlerim diye asla oturmadım evimin işlerini hep kendim yaptım
11 Mayıs normal seyreden tahmini doğum tarihim olduğunu söylemişti 12 mayısa da haftalık kontrolüm vardı 28. Haftadan sonra 38 Haftaya kadar bebeğim hep 10 gün önden gidiyordu 38. Haftasında normal kilosuna döndüğünü söylemişti neyse 11 Mayıs günü sabah 8 gibi tuvalete kalktığımda nişanım gelmişti ve hafif ıslaklık vardı sürekli hiç doğum belirtim yok diye üzülüyordum nişanımı görünce çoookkk sevindim ama suyumun geldiğini anlamadım hep bi anda boşalır diye düşünüyordum azar azar ıslanıyordu çamaşırım hemen eşimi kaldırdım nişanım gelmiş her an doğurabilirim dedim tabi heyecandan bir daha uyuyamadım
açılmam olsun diye evde temizlik yaptım yerlerimi bile eğilerek sildim squat yaptım bu arada gün içinde hızlı hızlı ama az az ıslaklık olunca anladım suyumun geldiğini
ertesi sabah kontrole gitmek için kalktığımda çamaşırımda kırmızı kan gördüm çok korkmuştum bebeğime birşey olacak diye
htta doktordan önce gittim hastaneye önce nst ye bağlandım ebe gelip gidip kontrol ediyordu aparatları değiştiriyordu bir sorun var diye düşündüm kalp atış sesleri azdı ama sorduğumda bir sıkıntı yok dediler 1 saate yakın nst de kaldım hava makinesi taktılar 5 dk sonra normal e döndüğünü söylediler
nst sonuçları ile doktoruma gittiğimde suyumun geldiğini ve kanamam olduğunu söyledim hemen çatalda muayene ederken tekrar suyum geldi
açılmamın sadece 1 cm olduğunu bebeğinin suyunun bittiğinin ve suni sancı ile deneyeceğimizi olmazsa sezaryene döneceğimizi söyledi
Hemen beni doğumhane koridoruna götürdüler önce serum sonra suni sancı verip tekrar nst ye bağladılar sürekli ebeler gelip kontrol ediyordu fakat bende ağrı acı giçbirşey yoktu doktorum gelip kontrol ettiğinde
vücudumun ve bebeğin suniyi red ettiğini ve bebeğin kalp atışlarını daha da düşürdüğünü söyledi sonunda sezeryan kararı aldı ki benim gibi normal doğum düşünen biri için çok ani ve beklenmedikti ama bebeğim sağlıklı olsun yeter dedim sadece hızlıca beni ameliyata hazırladılar ama nasıl korkuyorm
Astım hastası olduğum için tamamen uyuşturmayacaklarını söyledi anestezi doktorum ki ben zaten bunu istiyordum kamburumu çıkarıp iğne yaptılar ayaklarıma bi sıcaklık gitti kestiklerini ne yaptıklarını hissediyorum ama acı sıfır
13:26 da başlayan ameliyat 13:31 3740 gram 51 cm ile Arifimi çıksrdıklarını gördüm ❤️ İnanamadım bu canlının bende hayat bulduğuna o ilk yanağıma koymaları o yumuşaklık ❤️ O kadar ağlarken yanına gelince susması tarifi imkansız
sonra bebeğimi alıp götürdüler dikim işlemi falan derken 40-45 dakika sonra çoktuk ameliyathaneden
evet sezaryen çok zor bebeğiniz ağladığında koşup gidemiyorsunuz kendinizi yetersiz dahi hissediliyorsunuz çok ağrılı sancılı bir süreç ama yanımda uyuyan bebeğime baktığımda kesinlikle bu ağrılara acılara değdiğini görüyorum
Allah tüm hamişlerimizin yardımcısı olsun
Allah hepinize bir avazda doğum yapmayı nasip etsin 😇🙏🏼