Pmaden Merabalar arkadaşlar size bi sorum olacak doktorum epidural sezeryan önerdi ama ben ikisi arasındaki farkıda pek bilmiyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum
Sis Pmaden herikiside belden uyuşma oluyor hemen hemen aynılar ama aralarındaki tam olarak fark hakkında net bilgim yok üstte dursun postunz diye yazayım dedim
Evita Pmaden internetten bakınca sanki epidural daha iyi gibi geldi:) ben de ilk kez bakıyorum aralarındaki farka. Aynı şey sanıyordum.
brcaky Epiduralde katater bele takılı kalıyor ilaçlar ordan veriliyor doğum sonrasında da. Bir de epiduralde sanırım omurilik zarının dışından giriyor iğne
Melisa9611 Eğer kombine yapılırsa yani spinal +epudral olursanız epudralin karakteri hep omzunda oluyor ve ağrı oldukça oradan ilaç veriyorlar yani hastahaneden çıkana kadar ağrı hissi olmuyor
Melisskan İki işlemin yapılma şekli aynı . Eğiduralde yapılan iğne belde kalıyor ihtiyaç olursa tekrar ilaç veriliyor ve uyuşma bekleniyor . Spinal de ise herhangi bir katater kalmıyor Bir kere ilaç veriliyor uyuşma 1-2 dakika içerisinde etkili oluyor