Arzuarzu supermom-_ Tetanoz aşısı 17.haftamda vuruldum , sağlık ocağına hamile olduğunuzu bildirin onlar aşıları tahlilleri takip edip çağırıyolar
_defnee supermom-_ tetanoz u soruyorsun canım sanırım. Tam hatırlamıyorum yanlış bilgi vermek istemem. Sağlıkocağına bir sorar mısın
Evhamlianne supermom-_ 23+4′üm tetanozun ilk dozunu bugün vuruldum, sağlık ocağına kaydınızı yaptırın mutlaka kan falan da alıyorlar
supermom-_ Meriwa Tam olarak bir bilgim olmadığı için soruyorum bende bilmiyorum 😅 ilk ne aşısı vuruluyor mesela kaçıncı hafta da vuruluyor vs. aşıyla ilgili genel bir bilgi almak istedim hamileliğimi sağlık ocağına falan bildirmedim çünkü 🤷🏻♀️
Meriwa supermom-_ kalp atışı duyuldukdan sonra sağlık ocagına uğra bildir canm sonra ordakş ebeyle görüş arıyolar mı sen mi takip etmen lazım bilgilen benim aile hekimim arıyordu çünkü kimisi ilgisiz aramıyormuş 12 haftaya kadar bişey yok 2 li test zamanından sonra işlemler genelde başlıyor zaten 20 nci haftalarında tetanoz aşısı vurulmanı öneriyolar onuda doktorun yönlendirir kimisi oluyo kimisi olmuyo ben 2 doz da oldum kendini doktoruna bırak o herseyi yönlendirir merak etme
supermom-_ Arzuarzu ilk hamileliğim olduğu için bişey bilmiyorum aslında sağlık ocağına bildirilmesi gerektiğini falan da burda okuduğum yazılardan öğrendim ilk fırsatta gidip bildiricem inşallah teşekkür ederim 😊
supermom-_ Meriwa Anldım çok teşekkür ederim 😊 Bişey daha sormak istiyorum bu ikili test tam 12.hafta da mı yapılıyor çünkü 12.haftamda kontrole gidicem bi de nasıl yapılıyor acaba 🙈
Meral-5866 Evhamlianne canım kanı aç karnına mı verdin bide tetonoz aşısı hangi kola yapılıyor? Bende yarın olucam Allah nasip kısmet ederse
Edanurdg supermom-_ ultrasonda ense kalınlığı burun kemiğini falan bakıp ölçüm alıyorlar sonra kan veriyorsun birde sigara kullanıyor musun yaşın kaç vb sorular soruluyor onların hepsinin değerlendirmesi ile ikili test sonucunu veriyorlar
Meral-5866 supermom-_ canım ikili test 11.-14.haftalar arasında yapılıyor. Senden kan alınarak yapılıyor birde ultrasyon yapılarak 😉eger bunda degerlerin iyise diğer 3lü ve 4lü tarama testine doktor gerek duymuyor
Meriwa supermom-_ 12 de oldum ben 12-14 arası diye biliyorum o gün kan veriyosun bide normal ultrasonla bakıyor zaten ense kalınlığını söylüyor burun kemiği oluşumuna bakıyor sana ortalama sonucu söylüyor ama kanla beraber değerlendirmek daha mantıklı 15 gün sonraya da kan sonuçların çıkıyo zaten oda olasılık afaki bi değer inşallah güzel gecer herseyin
Evhamlianne Meral-5866 evet aç karnına verdim, açlık şekerine falan da baktiklari için, benim hemşirem hangi kolunu sık kullanmıyorsan ordan vuralım dedi, size kalmış yani 😊
Edanurdg Meral-5866 ister sağ ister sol kola yapılabiliyor ama sol yapılması daha iyi olur diyor hemşireler ağrı olursa sağ kolunu kullanabilesin diye
Happymama supermom-_ genellikle tetanoz ilk doz 20 hafta 2. Doz 24 haftada vuruyorlar. Saglik ocagi sizi yonlendirir gebeligi bildirirseniz zaten takip yapacaklardir.
Meral-5866 Edanurdg çok teşekkür ederim ben en çok sag kolumu kullanıyorum Bi şey yaparken o yüzden sordum canım 😉
susualzoubi Bende dokucuncu haftadayim merak ediyordum aşıları . İlk testlerimi oldum idrar kan saglik ocaginda daha cagirmadilar asi olmakta da kararsizim açıkçası
Meral-5866 susualzoubi tetonoz aşısı bu dönemde çok önemli mutlaka olmalısın bebegin saglıgı için. 2 doz olunmalı sonradan yine hamile kalırsan 3 doz. Bu zararlı bir aşı degil aksine gerekli Bi aşı. Bebeğin daha saglıklı gelişmesi hastalıklara dirençli olması için.bence yaptır derim