Keriminmutluannesi Selamlaar, sorum şu: adet günümle hesapladığımızda bebeğim 33 haftalık ama ultrason hep 2 hafta fazla gösteriyor, hangisine inanmalıyım yani doğumu hangisine göre yapıcam yardım edinn!☹
Aslihan26 Keriminmutluannesi ultrasonda çıkan hafta bebeğin gram cm ölçümlerine göre hafta tahmini yapıyor doktor son adet tarihinizi yanlış bilmiyorsa ultrasona göre bebeğinizin gelişimi önden gidiyor olabilir. Şahsen ben doğum tarihini çok kafaya takmıyorum her ihtimale karşı. Çünkü 39 38 37 42 haftalarda doğum yapan bi çok anne var doğum tarihini bebeğinize bırakın☺ ama doktorunuzla açıkça konuşup kafanızı kurcalayan soruları giderebilirsiniz
Keriminmutluannesi Aslihan26 ben sezaryen olmayı düşünüyorum sezaryen için belli bir tarihte doğum gerçekleşiyor,onun için çok merak ediyorum hangisne göre hesaplamalıyım😐
Aslihan26 Keriminmutluannesi sezeryanda 38 , 38 buçuk gibi yapıyorlar galiba doktorlar biraz önce alıyorlar. Aslında doktordan doktora göre de değişiyor Ben olsam 38 değil de mesela bebek hala gelmiyorsa 40 girerken falan isterdim herhalde olabildiğince içeride kalması için