Öncelikle bekleyen herkese sağlıklı doğumlar diliyorum. Bebeğim 1 haftalık oldu, darısı bekleyen herkesin başına sağlıkla 💕
- 15 yıldır epilepsi hastasıyım, normalde depakin kullanırken gebelik planlıyoruz deyince dr düzenlemesiyle 6 ay öncesinden keppra kullanmaya başladım. Gebelik ve emzirme döneminde bebeğe geçmiyormuş kullandığım ilaç. Kullandığım ilaç folik asit emilimini azalttığı için 6 ay önceden kullanmaya başladım hamileliğin 3. Ayına kadar. Ek olarak magnezyum ve omega 3 takviyeleri kulllandım. Şeker yüklemesi yaptırdım. Sağlıklı annelerde bile Bebeklik epilepsisi hipoglisemi nedeniyle oluyor çünkü, o yüzden şekeriniz olup olmadığını öğrenmeniz çok önemli.Kan değerlerim hep iyi çıktı hiç kan ilacı kullanmadım.
- 32 yaşındayım, 5 yıllık evliyiz istemedik başta, korunmayı bırakınca ilk ay hamile kaldım, planlı bir gebelikti
- hareketli bir hamileliğim vardı bulantı kusma hiç birşey yaşamadım, uykularım düzenliydi, 38. Haftadan sonra ağırlık başladı bende, hafif sancılar, bacak ağrıları gibi
- hastalığımdan dolayı korkularımdan sezeryan istiyorum diye gittim doktoruma, ama nöroloğumlada konuşunca normal doğum için engel olmadığına ikna etti kadın doğumcum
- aylarca normal doğum için kendimi hazırladım ama 39+6 da pozizyonun çok yukarda olduğunu gördük böyle giderse sezeryan yapmak zorunda kalırız dedi dr.
- 40+0 da sancım başladı regl gibi başta ama sonrası belde bir ağrı oluştu ki anlatamam, gerçekten anlarsınız diyorlardı evet anlıyorsunuz ☺️
- 8 saat kadar evde sancılarımı bekledim, ama nişan yada su olmayınca geçici sanmıştım. Dr um kasılmaları say dedi 3-4 dk da 1 e düşünce yola çıktık , nts de 60-70 leri gördük ama 3,5 cm den başlayan açılmam hastanede 10 saatlik sancı beklemesine rağmen ilerlemedi, bebeğim çok yukardaymış.
- toplamda 18 saat sancı çektim artık dayanamaz olunca sezeryana çevirdik çünkü tansiyonum çok düşmeye başladı, benim için en zor olan açılma kontrolüydü, gerçekten dayanamadım hala unutamıyorum. Doktorum açılman artarak devam etseydi hissetmezdin bile dedi.
- sezeryana alındım 10 dk da bebeğim doğdu. 3500 kg 50 cm. Sezeryan sonrası baş ağrısı bel ağrısı yaşamadım. Tuvalete de rahat çıktım. Sonda takılırken yada çıkarılırken hissetmedim.Ağrımda çok olmadı, her işimi kendim yapıyorum evde yardımcımız yok eşimle birlikte bakıyoruz bebeğimize.
- sütüm hemen geldi, çünkü sancılarım kendiliğinde başladığı içinmiş. Sabahki hemşirem sütün bol iyi dedi ama Gece bebeğim çıldırır gibi ağlamaya başayınca yetmiyor diye düşünüp gece nobetçi hemşire mama verdi. Mama konusunda hep ön yargılıydım ama sarılık olmaması için kendimi sakinleştirip kabul ettim. Biberonla vermeyelim dedim ama meme reddi olmaz falan deyip ikna etti, Eve gelince de 2 gün kadar mama kullandık, bende süt arttırmak için sürekli pompa yaptım, ilk gün 1-2 damla kadardı 2. Gün 2 saatte bir sağarak 30 cc kadar çıkarttım mamayı azaltıp 4. Gün tamamen anne sütüne geçtik. Şuan 8. Gündeyiz göğüs kapaklarım süt doluyor 👍🏻
- Koronadan dolayı kimseyi istemedik yanımıza hem evde hem hastanede. Eşimle ben hiç sıkıntı yaşamadan bol bol yorularak güzelce idare ediyoruz durumu 👍🏻
- Beslenme sıklığından dolayı sarılık olmadı, 6. Gün göbeği düştü, 5. Gün doğum kilosuna ulaştı.
- Nacizane tavsiyem , biberonunuzu dar akışlı kullanın ki meme reddi yaşamayın. Hastaneye götürdüğüm avent kolikti , onda mama verince mememi istemedi, çünkü o hızda gelmiyordu. Bebeğim emmeyince sütüm inmedi. Evde bıraktığım dr brown dar akışlı olandı 2 gün mamayı onla verdik aynı zamanda mememi de aldı ,sütümde hemen 2 güne tam gelmeye başladı.
- hamilelik boyunca 16 kg aldım. Boyum 175, 65 kg ile başladım. 81 le gittim 81 le eve geldim 🤦🏽♀️😂 meğer ödemdenmiş. Bugün tartıldım 73 e inmişim bile 1 haftada 8 kg gitmiş 🙏🏻
- normal yada sezeyan / mama yada süt sizin bebeğinize olan sevginizi / annelik seviyenizi belirlemeyecek. Hiç birşeye karşı ön yargılı olmayın ve akışına bırakın derim👍🏻 Korkularınız varsa sezeryan yapın ne olacak, sadece sancınızı bekleyin derim. Benim dr um sezeryan istesen bile acıl bir sağlık durumu olmadıkça kendi sancıların gelmeden almam demişti.
- hamilelik öncesi okuduğum kitaplarda beni doğum sonrası bebek bakımına hazırladı, en azından az çok fikir sahibi olunca panik olmuyorsunuz. İnsan bilmediğinden korkarmış gerçekten. Dr elif çakır / bebekler ne ister ve Dr görkem astarcıoğlu bebek rehberi kitapları hayatımı kurtardı diyebilirim.
- Aklıma gelenler bunlar umarım sıkmamışımdır 👋🏼