Herkese merhaba sevgili anneler.
Genel olarak sorunsuz bir hamilelik geçirdim çok şükür. İlk 3 ay mide bulantısı çektim sadece sonrası gayet güzeldi. Geçtiğimiz cuma günü kontrolum vardı 40 haftam 2 gün sonra doluyordu ve doktorum eger pazartesiye kadar dogmazsa pazartesi günü suni sancı ile dogumu başlatmak istediğini söylemişti. Bende arada cumartesi pazar var diye tamam demiştim. Ama son zamanlar gerçekten hiç geçmiyordu özellikle son hafta sürekli ne zaman dogacak ne zaman dogacak diyordum. Her gece 39 haftamda ufak ufak bel agrılarım oluyordu evet işte dogum başlıyor galiba diyordum ama bi bakıyordum uyumuşum sabah olmuş. 😊10 mayıs gecesi eşimle ilişki olduktan sonra özellikle dogum için tetiklesin diye yaptık. O ilişkiden sonra duş aldım ve duştan çıktım bornozumla eşimin yanında oturup konuşurken sahur zamanı birden bacaklarımın arasından ılık ılık su boşaldı ve suyum geliyor suyum geliyor diye çok mutlu oldum çok heyecanlandım. Depend külot giydim benim gibi suyu sancısından önce gelenler için gerçekten çok kullanışlı. Ve sancı beklemeye başladım. Ama sancı yoktu aradan 2 3 saat geçtikten sonra hastaneye gitmeye karar verdik. İlişkide oldugu için içimden biraz tedirgin oldum çünkü. Sabah 6 civarı hastaneye gittigimiz de dogum haneye aldılar nst baglantı sancı bekleniyor doktoruma haber verildi. Sancılar düzensiz ve eksik geliyor en önemli sorunda bebegimin başının çok yukarıda olması dogum kanalına girmemesiydş. Ebeler muayeneden sonra bana üzgün izgin bakıyorlardı onların bakışlarından bu işin normal olmayacağını anladım ve içimden dua ettim allahım eger normal olacaksa gerçekten acı çekmeye razıyım. Ama olmayacaksa nolur bana acı çektirme diye dua ettim. Sabah doktorum geldi 7 30 gibi o da muayene etti ve bebegin başının yukarı da oldugunu ama yine de suni sancı verelim belki kanala iner deneyelim ona şans verelim normal dogum için çok müsaitsin dedi. Ve gerçekten dogum muayeneleri açılma ilerleme muayeneleri çok canımı acıtmıyordu sabırla 1 2 dakika bekliyordum ve bitiyordu. Suni sancı takıldı 1 30 saat suni sancı çektim adet agrısının biraz kuvvetlisi kasıklarda ve belde oluyordu agrım. Öglene dogru doktorum geldi muayene etti 4 cm açılma vardı suni ile açılma oluyordu çünkü geldigimde hastaneye 2 cm açılma vardı. Suni sancı ile açılma oluyordu ama bebekte ilerleme yoktu kanala inmiyordu. Doktorum da gel seni spinal sezeryan yapayım ona şans verdim ama girmiyor kanala dedi ve ben bir an çok endişe ve panik olup aglamya başladım. Doktorum da şaşırdı elimi tuttu merak etme bende iki çocugumu da spinal sezeryanla dogurdum endişelenme vs. Dedi beni o cesaretlendirdi. Bende tamam dedim. Ve ameliyata aldılar. Eger sezeryan olucaksa spinal den korkmayın ben endişelenmiştim ne yaparım vs diye. Atmosfer güzeldi doktorum bazen benimle konuştu bebegi alırken gel bakalım sen neden gelmedin vs dedi. Çok duygu olarak bir şey anlayamadım şaşkınım sanırım ondan sonra oglumu çıkardılar yan tarafa koyup bana da bak orda dediler aglıyordu bende aglıyordum😊😊😊 sonra dikişler vs oldu önce oglum sonra ben çıktım. Her şey yolunda çok şükür sezeryanda korkulacak bir şey degil. Sadece ilk 2 gün zor ayaga kalkmak zor oluyor kalkınca yürümesi kolay sadece ilk kalkmalar zor oluyor. Bu gün 3. Gün taburcu olucaz inşallah oglum maşallah subhanallah uyuyor emiyor çok şükür bende sürekli dua ediyorum emzirirken uyuyorken okuyorum onu😊3500 kilo dogdu ultrason kilosundan 200 gram falan eksik dogdu ve şişligi falanda inince 200 gram falan gitti şu an 3350 gram sanırım ama bence sorun degil inşallah zamanla büyüyecekler. Rabbim herkese evladını saglıcakla kucagına almayı nasip etsin. İlk gün pek anlayamadım ama insan zamanla tarifsiz bir duygu oldugunu anlıyor 😊 rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin hayırlısı ile. İnşallah evlatlarımız vatana millete annesine babasına hayırlı evlat olur hayırlı insan olur inşallah. Herkese kolay dogumlar saglıklı dogumlar diliyorum. 😊