Meltemguvenir Merhaba hanımlar 7 gün sonra sezeryanla doğumum var sütüm gelmicek diye şimdiden endişeliyim☹️ Daha şimdiden sütümün hemen gelmesi için yapabilceğim bişey var mı bildiğiniz yemem veya içmem gereken doğduğu gibi emzirmek, beslemek istiyorum kızımı 🥰
Muberraonur Meltemguvenir hurma süt yapıyor diye biliyorum internette yazıyor gerçi doktoruna da sorabilirsin benim daha doğuma var akıntı oluyor göğüsslerimde🤨
Lyla07 Meltemguvenir bu konuda stress yapma canım. 2 gün önce online eğitime katıldım doğum ve doğum sonrasıyla ilgili.ebe veriyor dersleri sezeryan sonrası ilk 48 saat süt gelmemesi çok normaldir dedi bu süre zarfında bol su içmek ve göğüslere masaj yapmak süt kanallarını açıyormuş. Bir de süt gelmese bile bebeğinizi emzirir gibi yapın dedi bebeğin ağzı göğse değdiğinde, emme yapınca beyin hemen koruma iç güdüsüyle davranırmış ve sütün gelmesini hızlandırırmış. Duygusal bağ oluşumu yani. Bunları düşün rahatlatmaya çalış kendini. Su içmeyi ihmal etme.☺️
Zeynepkrt Meltemguvenir ben bu konu da evrene mesaj göndermeyi etkili buluyorum tabiki sütün gelicek benim sütüm gelicek diye inanmalısın önce 🥰🥰 75 bedeni doldurmayan göğüslerim için cevremdeki tüm eğitimli bireyler dahil zaten olmayacak göğüs bile yok mama takviyesi diye diretti 🤪sezaryenden cıktıgım an basladım bebegimi emzirmeye 20aydır hala gögüslerim akarcasına sütüm gelir cok şükür bu doğamızda var sende emziriceksin şelale gibi sütün olacak insallah 🦋 ek olarak bol uyku enaz 3 litre su sadece yeterli insallah sağlıcakla 👏🏼👏🏼
mrvygrtc Haftaya sezaryen olucam üstüne ben dalak ameliyatı da olucam sütüm gelse de emzirebilecek miyim bilmiyorum😔 Bende araştırdım 3-4 gündür yulaf ezmesi yiyorum sütle. Hurma helva yiyorum. Bol su içmeye çalışıyorum. Bunlar mı iyi geldi bilemem ama göğsüm sertleşti ve sızlamaya başladı.
_Merveozdemir_ Muberraonur Akıntı benimde oluyodu ben sıkıyodum ne geliyo acaba diye meğer sıkmak zararlıymış erken doğuma yol açıyomuş rahimi uyarıp 😄
Kaderycee Muberraonur benimde oluyor 20den sonra beyazdı rengi damla damla ıslanıyordu 36 haftalık oldum dün dedim biraz masaj yapım baktım sarı bisey geldi hemen sildim kapadım parmagımla😁
zumra2020 Zeynepkrt hayy maşallah ne guzel. Bende 36 haftalık hamileyim göğüslerim normalde de büyüktü zaten hamilelikte iyice büyüdüler ama hiç sertlesmediler ve hic bir akıntı gibi bir şey yok. Sütün gelip gelmeyeceğini sertlesmesinden, akıntıdan filan anlayabilir miyiz. Sizde de emzirmeden önce sertleşme gibi belirtiler var mıydı. Bende hiç yok çünkü.
Zeynepkrt zumra2020 yoo hiçbir belirti yoktu ilk gün sarı sıvı seklinde damladı devamlı memede tutup emzirdim Ece’yi gün geçtikce emdikce doldular hatta birini emerken diğeri dolardı sertlesirdi cok sükür eminim sizin de olacaktır ❤️❤️
hunilimom Meltemguvenir ilk binkac gun oyle fosur fosur sut gelmiyor canım o gelen bi kac damla sut bebege yetiyor daha sonra bebek emdikce daha da artiyor sütün herseyin basinda stresten uzak dur bebegin uyuyunca bi uykusunda sende uyu vucudunun dinlenmesi lazim helva bulgur pilavi dereotu binlar yardimci etkenler bol su ve komposto icebilirsin
begumseker Meltemguvenir kaç tane arkadaşım sezaryenle doğum yaptı, aynı gün sütleri geldi..kötü düşünüp kötüyü çağırmayın.. gelir sütünüz emzirirsiniz inşallah🙏🏻
Muberraonur Kaderycee 😂😂 benim sürekli çamaşırımda leke bırakıyor kuruyunca bide sertleşiyor çamaşırım göğüs pedi kullanmak lazım aslında